17 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Ζορίστηκε αλλά επέστρεψε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Με ένα γκολ του Σφιντέρσκι στο 16′ (αλλά και με πολλά παράπονα από πλευράς ΑΕΛ η οποία έβγαλε δυο ανακοινώσεις πριν το τέλος του ημιχρόνου), ο ΠΑΟΚ νίκησε την ομάδα της Λάρισας και έπιασε ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας…

Ήταν το κλίμα στραβό, το έφαγε και ο Τάσσης και η Λάρισα έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα, καθώς γνώρισε την ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ που πάει την άλλη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη συγκάτοικος του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Και πώς να μην… πήγαινε δηλαδή. Ο δικέφαλος του βορρά φιλοξένησε μια ομάδα στην οποία έχει δανείσει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της. Η ΑΕΛ δίχως Ουάρντα και Κάτσε ήταν μια μέτρια ομάδα, που ωστόσο θα μπορούσε να παλέψει το ματς αν την άφηναν. Στο 5΄ η Θεσσαλική ομάδα ήταν εφικτό να προηγηθεί στο σκορ αν καταλογιζόταν πέναλτι στο χέρι του Ίνγκασον. Ο Σεσέροβιτς έκανε το σουτ, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ απομάκρυνε αντικανονικά, αλλά ο διαιτητής Τάσσης από την Ήπειρο έδειξε απλά… κόρνερ. Το παράδοξο είναι πως ακόμη και ο διαιτητής VAR Τζοβάρας από την Φθιώτιδα δεν υπέδειξε στον ρέφερι να δει την φάση…

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο διαιτητής ήταν ανένδοτος. Η ανακοίνωση που ακολούθησε από την ΠΑΕ δεν… επηρέασε σε κάτι, παρά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο ρέφερι είχε κάρτες μόνο για μια ομάδα. Πέντε κίτρινες και μια κόκκινη  στο τέλος στον Μιχαήλ(92΄) έδειξε στους Θεσσαλούς, ενώ οι γηπεδούχοι έφυγαν… ατσαλάκωτοι.

Όσον αφορά το αν θα μπορούσε να σκοράρει η Λάρισα ακόμη και μετά το 1-0 που ήλθε στο 16΄ από τον Κάρολ Σφιντέρσκι; Αρκετά δύσκολο, καθώς σε όλο το ματς μια φορά η μπάλα πήγε εντός… στόχου από τους βυσσινί!! Στις τέσσερις προσπάθειες που επιχείρησαν. Οι γηπεδούχοι αντίστοιχα είχαν 15 απ’ τις οποίες οι 6 προς την εστία.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία στην ενδεκάδα του Αντελίνο Βιεϊρίνια (δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό), ο οποίος αγωνίστηκε ως εξτρέμ και όχι ως μπακ. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έφθασε τις 200 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά δεν ξεπέρασε την μετριότητα.

Πάντως από δική του σέντρα ήλθε το γκολ του Σφιντέρσκι με προβολή.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (72’ Λημνιός), Ελ Καντουρί (83’ Μαουρίτσιο), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (70’ Άκπομ)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς (90′ λ.τ. Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69’ Μπούστος), Φατιόν, Καρανίκας, Νούνιτς, Ασούμπρε (83’ Ντάουντα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς