25.9 C
Athens

Η ποιότητα της Λεβάντε οδηγεί στον άσο

Επιτέλους τέλος με την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Εθνικών ομάδων και ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και πάλι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει η μέρα σε Λα Λίγκα και Σεγούντα και η αλήθεια είναι ότι προκύπτουν επιλογές και στα δύο.

Ξεκίνημα από το Λεβάντε όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μαγιόρκα με τους γηπεδούχους να προέρχονται από ήττα στο Μπιλμπάο από την Αθλέτικ και την Μαγιόρκα να προέρχεται από σπουδαία νίκη εντός με την Βιγιαρεάλ. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Μαγιόρκα με το που φεύγει από το νησί χάνεται. Μετράει 5 ήττες σε 5 πέντε παιχνίδια και τέρμαρα 2-12. Από την άλλη η Λεβάντε παρουσιάζεται αρκετά σοβαρή εντός έδρας, ενώ με νίκη στο σημερινό παιχνίδι φτάνει στην 6η θέση την Αθλέτικ. Ο Ρομπέρ η πιο σημαντική απουσία για την Λεβάντε. Ρότσινα και Οιερ αμφίβολοι. Για την Μαγιόρκα απουσές δεν υπάρχουν, στα θετικά ότι επέστρεψε στο πρόγραμμα προπονήσεων ο Κούτσο αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον δούμε να αγωνίζεται σήμερα. Αμφιβολος ο υπερπολύτιμος μέσος Μπαμπά.

Συμπέρασμα: Η Μαγιόρκα εκτός έδρας είναι απογοητευτική, η Λεβάντε έχει αρκετή μεσοεπιθετική ποιότητα ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαγιόρκα και να επιστρέψει στις νίκες. Άσος.

Στη Σεγούντα έχουμε ντεμπούτο δύο νέων προπονητών στο Χιχόν-Τενερίφη. Στην ομάδα από τα Κανάρια νέος προπονητής είναι ο Σέσε Ριβέρο ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος με το ρόστερ, ενώ για το παινχίδι κόντρα στην Χιχόν προβίβασε δύο πιτσιρκάδες, τους Χόρχε και Έλιοτ από την δεύτερη ομάδα. Το παράδοξο είναι στην Σπόρτινγκ όπου νέος προπονητής είναι ο Χοακίν Αλόνσο ο οποίος μέχρι πρόσφατα προπονούσε την Εθνική ομάδα Ισπανίας στο Beach Soccer. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεριμένος έχει υπηρετήσει την Χιχόν ως ποδοσφαιριστής για 16 χρόνια. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δύο ομάδες που έχουν καινούριους προπονητές, δεν γνωρίζουμε το πώς θα εμφανιστούν απόψε, ενώ και τα μέχρι στιγμής στατιστικά τους με αυτά τα δεδομένα πάνε στράφι.

Σύμπερασμα: Καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αυτό το παιχνίδι, αν και ο φόβος της μη ήττας στο ντεμπούτο των δύο προπονητών μας οδηγεί στο under. Καλύτερα να απέχουμε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς