24.9 C
Athens

Ρούμπιτ – Μπόλντγουιν: Από την αφάνεια, πρωταγωνιστές

Οι Όγκουστιν Ρούμπιτ και Γουέιντ Μπόλντγουιν δεν είχαν δείξει τον πραγματικό εαυτό τους μέχρι στιγμής στην χρονιά, αλλά η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, είχε την υπογραφή τους για τον Ολυμπιακό.

Ο Μπόλντγουιν από τη μία, έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και έτσι δικαίωσε τον Κεστούτις Κεμζούρα για την επιλογή του να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο, το «παράθυρο» που του άνοιξε ο Λιθουανός προπονητής και έτσι από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού των Ερυθρόλευκων.

Στον αγώνα με την Μπάγερν ο Μπόλντγουιν έδειξε ότι μπορεί να είναι και αυτός μία απειλή για τα αντίπαλα καλάθια, καθώς σημείωσε 19 πόντους (6/9 διπ, 2/3 τριπ, 1/3 βολές), ενώ παράλληλα μάζεψε 2 ριμπάουντ,. μοίρασε 2 ασίστ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα. Με την Άλμπα έκανε επίσης ένα καλό παιχνίδι με 6 πόντους, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, δείχνοντας ότι η προσφορά του στην άμυνα είναι σημαντική και αναγκαία για τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, ο Μπόλντγουιν δεν ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, καθώς και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ βγήκε μπροστά στον αγώνα με την Άλμπα, δείχνοντας τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Ο Αμερικανός σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ σε 23:38 λεπτά συμμετοχής.

Τα κέρδη από τη «διαβολοβδομάδα», αλλά και από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, είναι πολλά περισσότερα για τον Ολυμπιακό, πέρα από τις δύο νίκες. Οι Μπόλντγουιν, Ρούμπιτ και πρώτος από όλους ο Μπράντον Πολ, δείχνουν τον δρόμο στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού. Τους δείχνουν ότι μπορεί ο καθένας να είναι πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως τους δείχνουν ότι χωρίς διάθεση στην άμυνα τα παιχνίδια δεν μπορούν να έχουν θετική έκβαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς