25 C
Athens

Αρμάνι – Μακάμπι 92-88: «Στοπ» στο Μιλάνο για το… τρένο του Σφαιρόπουλου

Η Αρμάνι Μιλάνο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, καθώς νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ιταλία με 92-88 και έβαλε τέλος στο σερί έξι νικών της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ σκληρά και καμία να μην μπορεί να πάρει μεγάλο προβάδισμα. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο, στο 21-21, με την Αρμάνι ωστόσο, να δείχνει ότι πατά καλύτερα στο παρκέ.

Με τον Λουίς Σκόλα (20 π, 7 ριμπ, 3 ασ) να δείχνει για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς σέντερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, οι Ιταλοί έδειξαν ότι είναι μία ομάδα που δεν παρατά ποτέ έναν αγώνα. Βγάζοντας ένταση και ενέργεια, η Αρμάνι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με τη διαφορά υπέρ της στο +5 (47-42).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κρατιέται μέσα στη διεκδίκηση της νίκης από τον εξαιρετικό Σκότι Γουίλμπεκιν (25 π).

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 71-64 και με την έναρξη του τελευταίου δκεάλεπτου, η Αρμάνι κατάφερε να επιβληθεί πλήρως, ανεβάζοντας την υπέρ της διαφορά στους 10 πόντους (76-66). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τα παράτησε ωστόσο και πάλεψε μέχρι τη λήξη για να πάρει κάτι θετικό από τον αγώνα.

Βέβαια, ο κορυφαίος της «ομάδας του λαού», Σκότι Γουίλμπεκιν, τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό και έτσι η Μακάμπι γνώρισε την ήττα με 92-88, από την Αρμάνι Μιλάνο.Έτσι, οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 6-3, ενώ οι Ιταλοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-2.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-42, 71-64, 92-88

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς