17.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 83-74: Γιορτή για το τέλος του “φάρου”!

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας με 83-74, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-5, ενώ οι Λιθουανοί υποχώρησαν στο 3-5.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Γουίλ Τσέρι, πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Ζαλγκίρις και να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στον Γουέιντ Μπόλντγουιν να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό των Ερυθρόλευκων.

Η επιλογή του Λιθουανού προπονητή δεν φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα, κάθε άλλο μάλιστα, μιας και ο Μπόλντγουιν βοήθησε, κυρίως στην άμυνα, η οποία ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 19-18. Ωστόσο, οι Λιθουανοί αντέδρασαν στη συνέχεια και κλείνοντας τους χώρους στους γηπεδούχους έκαναν την ανατροπή και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ (37-39).

Βέβαια, η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα ήταν σε πολύ καλή ημέρα και το έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς με επιμέρους σκορ 14-10, μπόρεσε να πάρει για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης (54-49) και να μην τα χάσει ξανά, μέχρι το τέλος της.

Με τον Γουίλι Ριντ (10 π, 2 ριμπ, 2 μπλοκ) να δείχνει την ποιότητά του, αλλά και την ανάγκη που είχε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ένα τέτοιου είδους σέντερ νωρίτερα μέσα στη σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 60-55.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, οι Μπράντον Πολ (14 π) και Βασίλης Σπανούλης (16 π) πήραν τα… όπλα τους στην επίθεση οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο +10 (71-61) για πρώτη φορά στον αγώνα, με τη Ζαλγκίρις να προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά να μην μπορεί.

Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 83-74 και να μπει ξανά στον δρόμο των νικών, μετά από τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-39, 60-55, 83-74

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς