21.9 C
Athens

Τέλος καριέρας για τον Νταβίντ Βίγια

Την απόφαση να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 37 του χρόνια στο τέλος της τρέχουσας σεζόν πήρε ο Νταβίντ Βίγια.

«Μετά από 19 χρόνια ως επαγγελματίας, αποφάσισα να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο στο τέλος αυτής της σεζόν. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που μου επέτρεψαν να απολαύσω αυτή την ονειρεμένη καριέρα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίξει», έγραψε στο Twitter ο Ισπανός, που ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Βίγια, που αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας με τη Βισέλ Κόμπε, μετράει 19 χρόνια καριέρας με εντυπωσιακά στατιστικά. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ισπανίας με 59 γκολ και φόρεσε τη φανέλα των «φούριας ρόχας» σε τρία Μουντιάλ, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο το 2010, ενώ το 2008 είχε πανηγυρίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο 37χρονος πέρασε από το πρωτάθλημα της Ισπανίας, της Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, αγωνιζόμενος με τις Σπόρτινγκ Χιχόν, Σαραγόσα, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Νιου Γιορκ Σίτι, Μέλμπουρν Σίτι και Βίσελ Κόμπε, σκοράροντας συνολικά 376 γκολ σε 752 παιχνίδια στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς