20.4 C
Athens

Βάλτε τον Περέιρα στην… κατάψυξη

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου 2-0 στο Καραϊσκάκη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βολιώτη διαιτητή Μανόλη Σκουλά. Τα λάθη του ρέφερι, δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούν τη μήνη του Σάββα, όμως είναι προφανές ότι στάθμισε το παρελθόν του και τη συμπάθεια που του έχει ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο Σκουλάς είχε απρόσμενη ανέλιξη στις κατηγορίες και παρά το γεγονός πως αν και διεθνείς είναι μέτριος διαιτητής, τον ακολουθεί ο πρότερος βίος. Όχι γιατί προέρχεται από τη Μαγνησία, την έδρα του Αχιλλέα Μπέου και του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, ταμία της Ομοσπονδίας Περικλή Λασκαράκη, αλλά γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έκανε λάθη που έβγαζαν μάτια σε βάρος του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ.

Στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο την περασμένη σεζόν στη Νέα Σμύρνη για παράδειγμα ο πολιτικός μηχανικός από τον Βόλο, δεν είδε το σοκαριστικό μαρκάρισμα του Τσιλούλη στον Καμαρά, που ήταν για… τέσσερις κόκκινες κάρτες. Είχαν προηγηθεί δύο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που αγνόησε.

Στο ματς της ΑΕΚ στην Λαμία τον περασμένο Απρίλιο, ο Σκουλάς ανακάλυψε πέναλτι του Μπακασέτα στον Μπερτόλιο στο 33΄ κι έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να ισοφαρίσει, με τον Μπαράλες, το γρήγορο γκολ του Μάνταλου στο 4΄. Ο διεθνής ρέφερι ήταν πολύ κοντά στη φάση και δεν δικαιολογείται για το λάθος του. Ο ρέφερι στην ανάπαυλα απέβαλε τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλη Δημητριάδη που… τρελάθηκε με αυτά που έβλεπε. Η ΑΕΚ σκόνταψε τελικά στην Λαμία λόγω ενός διαιτητή που λίγο καιρό νωρίτερα είχε γονατίσει στην Τούμπα τον Πανιώνιο, έστω και στην παράταση.

Ο Σκουλάς είχε κάνει στεγνό καθάρισμα στους κυανέρυθρους και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου. Ήταν ο αγώνας που αρνήθηκαν να παίξουν ποδόσφαιρο οι παίκτες του Πανιώνιου μετά τα όργια που έκανε ο διαιτητής, ο οποίος καταγγέλθηκε από την ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης, αλλά και από τον αρχηγό του Πανιώνιου Παναγιώτη Κόρμπο. Εφευρέτη τον είχε χαρακτηρίσει ο Πανιώνιος με το πέναλτι που είχε δώσει στο 118΄, αλλά και όσα είχαν προηγηθεί.

Ακόμη και ο Περέιρα είχε βάλει στο ψυγείο για ένα διάστημα τον διαιτητή μετά τα αίσχη της Τούμπας, αλλά πάντα τον ξεπάγωνε και πάντα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Ο Σκουλάς σε κάθε ευκαιρία δείχνει το πόσο κακός διαιτητής είναι.

Ο διεθνής ρέφερι ήταν αυτός που ακόμη και από το VAR αλλοίωσε το αποτέλεσμα Παναθηναϊκού-Ξάνθης στη Ριζούπολη και μετέτρεψε την αγωνιστική κυριαρχία του τριφυλλιού σε ήττα, κάνοντας δύο αισχρά λάθη σε φάσεις οσφάιντ τις οποίες είδε στο μόνιτορ, δίνοντας διαφορετικές οδηγίες στον Κομίνη σε σχέση με όσα έβλεπε όλη η Ελλάδα.

Ο Σκουλάς δεν είχε πτοηθεί από την κόντρα που είχε η Ένωσή του με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ και πήρε μεταγραφή για τις Σέρρες από όπου είναι η γυναίκα του. Μετέφερε τότε το τεχνικό του γραφείο και συνέχισε απτόητος. Ακολούθησε η… επιστροφή στον Βόλο και η ανέλιξη που δεν περίμενε κανείς. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει αποδείξει ότι είναι άκρως ακατάλληλος για τη Super League. Γι’ αυτό ο Σάββας Θεοδωρίδης έγινε έξω φρενών και κράτησε τους συγκεκριμένους τόνους. Γι’ αυτό και η αντίδραση σε τέτοιο βαθμό από τα ΜΜΕ του ΠΑΟΚ.

Την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα. Γιατί αυτός δεν προστατεύει ακόμη και τους κακούς διαιτητές του και τους ορίζει προκλητικά σε αγώνες αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Ανάλογο λάθος έκανε ορίζοντας τον Τζήλο στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Όπως είπε και ο Τάσος Κάκκος έπρεπε να τον προστατέψει μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού. Ο Τζήλος για να μην τον κατηγορήσουν ότι είναι άνθρωπος του ΠΑΟΚ, δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Νέιρα που χτύπησε εκτός φάσης τον Σφιντέρσκι στο Ηράκλειο. Ο Λαρισαίος ρέφερι που επίσης έκανε διεθνή ο Περέιρα, είδε τη φάση στο VAR όπου όλη η Ελλάδα είδε το χτύπημα του Νέιρα κι όμως τον κράτησε στο παιχνίδι.

Κοινός παρονομαστής; Ο Περέιρα. Που με τα καμώματά του βάζει κάθε αγωνιστική μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Αυτός παίρνει κάτω από τη βάση και πρέπει όχι στον ψυγείο να μπει, αλλά στην… κατάψυξη από τη FIFA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς