22.2 C
Athens

Ανατροπή στο 88′ για Αθλέτικ, βαθιά ανάσα για Μαγιόρκα

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πανηγύρισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας με 2-1 της Λεβάντε στο «Σαν Μαμές». Τα λιοντάρια του Γκάιθκα Γαριτάνο βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ποστίγο.

Η ανατροπή ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος. 12 λεπτά μετά την έναρξη ο Μουνιαίν βρήκε δίχτυα και μετά τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η Αθλέτικ, το γκολ ήρθε στο 88′ με τον δεξιό μπακ της, Άντερ Κάπα.

Η Μαγιόρκα δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ στο «Σον Μόιτς» και άνοιξε το σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάγο Τζούνιορ στο 13′. Είχε προηγηθεί πέσιμο του Κούμπο στην περιοχή, με το ριπλέι να μη δικαιώνει τον διαιτητή για την απόφαση του.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 πάλι από την άσπρη βούλα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντάνι Ροντρίγκεθ. Η Βιγιαρεάλ ξαναμπήκε στο ματς στο 49′ με τον Καθόρλα να ευστοχεί και αυτός από το σημείο του πέναλτι. Ο Ιάπωνας επιθετικός της Μαγιόρκα, όμως, Τάκε Κούμπο, στο 53′ με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 3-1 για τους Νησιώτες, οι οποίοι απέκτησαν απόσταση πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς