17.9 C
Athens

Εικόνες-σοκ από την επίθεση στο ΥΠΕΞ – Συνέλαβε τον… κάμεραμαν του Ρουβίκωνα η ΕΛ.ΑΣ. (pics, video)

Τα μέλη του βανδάλισαν την πρόσοψη, έριξαν μπογιές και έσπασαν γυάλινες προθήκες στο… υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της Αθήνας

Σοκάρουν οι εικόνες από την καταδρομική επίθεση στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών που πραγματοποίησε μία ομάδα 8-10 μελών του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής, όχι για την ίδια την ενέργεια, όσο για το γεγονός ότι αποδείχτηκε πως ακόμα και ένα από τα υποτιθέμενα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα βρίσκεται στο έλεός του.

Τα άτομα χωρίς διακριτικά και φορώντας κράνη, κινήθηκαν από την οδό Κανάρη κάθετα στην Ακαδημίας και βγήκαν μπροστά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην συνέχεια βανδάλισαν με μπογιές την πρόσοψη του κτιρίου, ενώ με ρίψεις αντικειμένων και βαριοπούλες έσπασαν γυάλινες προθήκες της εξωτερικής πρόσοψης.

Επίσης, τα μέλη πέταξαν μπογιές και έριξαν τρικάκια με μηνύματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά της σφαγής των αμάχων στη Συρία.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ενός ατόμου που εκινείτο ύποπτα στην περιοχή. Εικάζεται πως πρόκειται για τον «κάμεραμαν» της συλλογικότητας που τραβάει τα στιγμιότυπα των βίντεο που ανεβάζει ο Ρουβίκωνας από τις καταδρομικές του επιθέσεις.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αστυνομικός της ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή του Συντάγματος, σταμάτησε για έλεγχο ένα άτομο, το οποίο στο σακίδιό του είχε μια κάμερα go-go, την οποία θεωρείται ότι χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα για να καταγράφει τις επιθέσεις της.

Δείτε φωτογραφίες και video από την καταδρομική επίθεση:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς