27.5 C
Athens

Παναθηναϊκός: Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία ο Δώνης για το σπρώξιμο στον Κουτσιαύτη

Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα να σώζει τον βαθμό χάρη σε πέναλτι που καταλογίστηκε στο 96′ (2-2). Η ένταση που ακολούθησε ήταν μεγάλη, με τον Γιώργο Δώνη να σπρώχνει τον τέταρτο διαιτητή, Μένιο Κουτσιαύτη, κάτι που έγραψε στο φύλλο αγώνος μετά το φινάλε, ο Σλοβένος «άρχοντας» του παιχνιδιού, Βίντσιτς.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα κληθεί σε απολογία και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, αφού η πράξη του εντάσσεται στο αδίκημα της απώθησης και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου για 15 ημέρες έως και έξι μήνες.

Το συγκεκριμένο κομμάτι στον ΚΑΠ, Άρθρο 11 παρ. 2, για τις ποινές αξιωματούχων ομάδας: «Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η της παρ.1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή και τα αποδυτήρια από δεκαπέντε (15) ημέρες έως έξι (6) μήνες ή το ανάλογο διάστημα σε αγωνιστικές ημέρες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στις διατάξεις των άρθρων 18, 19 και 20 όπου του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές».

Το πιο πιθανό βέβαια, είναι ο Έλληνας τεχνικός να χάσει μόνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ -κάτι που ούτως ή άλλως θεωρείται δεδομένο- και να επανέλθει στον πάγκο της Ένωσης μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό (24/11).

Δεν αποκλείεται ωστόσο, να κληθεί και να τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 10 με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών. Σε αυτή την περίπτωση θα απουσιάσει και από τα παιχνίδια κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Παναχαϊκή (Κύπελλο) και Βόλο. Ο βοηθός του, Μάκης Αγγελίνας, θα είναι επιφορτισμένος με το κομμάτι των οδηγιών στα επίσημα ματς του «τριφυλλιού» που δεν θα είναι διαθέσιμος ο Γιώργος Δώνης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς