16.4 C
Athens

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2: Λυτρωτής ο Ολιβέιρα στο 93′!

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που της… βγάζει την πίστη στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη (3-2 τον Ατρόμητο). Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου δεν έκανε πολλά πράγματα καλά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο με τον Ολιβέιρα βρήκε το τρίποντο της νίκης και άφησε στο παρελθόν την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Σε ένα ματς που κυλούσε ιδανικά για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου για περίπου μια ώρα, η Ένωση εκμεταλλευόμενη τα ατομικά λάθη του νεαρού γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Χρήστου Μανδά κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή (2-1) , και τελικά να πάρει μια νίκη στο 93′ με τον Ολιβέιρα.

Για τον Ατρόμητο, τα πάντα στο χορτάρι τα έκανε ο Θανάσης Ανδρούτσος: Μόλις στο 18′ ο Έλληνας μέσος εξέθεσε τον Οικονόμου με ντρίμπλα και κέρδισε το πέναλτι που ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε έστω κι αν χρειάστηκε να πάρει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τσιντώτα (0-1). Η Ένωση στο 35′ είχε διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως σε κενή εστία ο Βέρντε κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος βλέποντας τον Ατρόμητο να έχει παθητικό ρόλο και με τη… βοήθεια του 18χρονου γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έφτασε στην ανατροπή. Στο 62′ το σουτ του Ολιβέιρα κόντραρε πάνω στην πλάτη του νεαρού και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 71′ ο Πορτογάλος του έκλεψε την μπάλα από το λάθος που έκανε και έγραψε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Βέλλιο και στο 89′ ο MVP τους, Θανάσης Ανδρούτσος με το εξωτερικό μέσα από  μικρή περιοχή ύστερα από την κεφαλιά πάσα του Γιακουμάκη ισοφάρισε σε 2-2. Η αμυντική αδράνεια της ομάδας του όμως, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες με 3-2 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ολιβέιρα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι στο 93′.

Περισσότερα σε λίγο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς