18 C
Athens

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Έξι επιλογές από Ισπανία

Σπουδαία παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 12η αγωνιστική της Λα Λίγκα, ενώ και στην Segunda έχουμε μερικές επιλογές αν και όχι τόσο δυνατές.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Στην Λα Λίγκα η αυλαία ανοίγει με το Εσπανιόλ-Βαλένθια στο Κορνεγιά. Μετά από τη νίκη στο Λεβάντε η Εσπανιόλ δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ηττήθηκε από την Αθλέτικ στο Σαν Μεμές και εδώ που τα λέμε θα ήταν περιέργο, καθώς μέσα σε έξι μέρες έδωσε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Υποδέχεται την Βαλένθια που θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Σεβίλλη.

Το θετικό ότι επιστρέφουν οι Τσερίσεφ και Ροντρίγκο και έτσι θα μπορέσει επιθετικά να βρει λύσεις. Διπλό το βλέπω, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Εσπανιόλ φέτος, το ρόστερ της είναι μικρό και οι υποχρεώσεις πολλές.

Με το Λεβάντε-Μπαρτσελόνα θα ασχοληθώ μόνο με το γκολ-γκολ καθώς οι δύο ομάδες μας έχουν δώσει σε αυτό το γήπεδο παιχνίδια με πάρα πολλά τέρματα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το 5-4 της περιόδου 17-18 όπου έσπασε και το αήττητο σερί της Μπάρσα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Επιστρέφουν Ντεμπελέ και Αρτούρ για την Μπάρσα.

Μεγάλο παιχνίδι γίνεται στην Ανδαλουσία και πιο συγκεκριμένα στο Πιθχουάν με την Σεβίλλη να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από πλευράς Σεβιγιάνων μόνο αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις την ισοπαλία στην Βαλένθια, ενώ για την Ατλέτικο ακόμα μία γκέλα στην έδρα της μέτριας φέτος Αλαβές την αφήνει πολύ πίσω στην διεκδίκιση του τίτλου. Ακόμα ένα παιχνίδι θα απουσιάσει ο Ζοάο Φέλιξ. Δεν βλέπω νικητή στο ματς καθώς ούτε η Σεβίλλη πείθει για μεγάλη εμφάνιση, αλλά ούτε και η Ατλέτικο μπροστά μπορεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο, ειδικά χωρίς τον Ζοάο Φέλιξ. Πιθανή ισοπαλία.

Στο Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις ο Ρούμπι είναι τυχερός που θα κάτσει για ακόμα ένα παιχνίδι στο πάγκο των «βερντιμπλάνκος». Η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να κάνει νίκη με γκολ ειδικά κόντρα σε μία άμυνα που είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Πολύ πιθανός άσος με γκολ-γκολ.

Είναι απορίας άξιο πως αυτή η Λα Κορούνια με τόσους καλούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει βρίσκεται τελευταία στην βαθμολογία. Ταξιδεύει σήμερα σε ένα από τα πολλά προάστια της Μαδρίτης και την έκπληξη του πρωταθλήματος την Φουενλαμπράδα όπου ευελπιστεί να πάρει κάτι. Πάντως το έργο της είναι αρκετά δύσκολο αφού παίζει στην έδρα της τρίτης της βαθμολογίας, ενώ θα λείψουν ο επιθετικός Μπόρχα Βάγε και ο αριστερός μπακ Ρουίθ. Δύσκολο για πρόβλεψη, ο άσος κυκλοφορεί σε προκλητικές τιμές (2,35), αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Λα Κορούνια να ξεκολλήσει από το πάτο. Διπλό.

Γκολ-γκολ βλέπω στο Αλκορκόν-Σανταντέρ με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει μόλις 4 βαθμούς στην έδρα τους από τα 6 παιχνίδια που έπαιξαν εκεί, ενώ η Ράσινγκ παρόλο που δεν έχει κάνει ακόμα νίκη εκτός σκοράρει με ευκολία μακριά από την έδρα της.

Το Τενερίφη-Ουέσκα είναι μία μεγάλη τριπλή και δεν μπορεί να βγει ξεκάθαρο σημείο, ούτε καν στα γκολ.

Πρόταση

Εσπανιόλ-Βαλένθια 2
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα γκολ-γκολ
Σεβίλλη-Ατλέτικο Χ
Ρεάλ-Μπέτις 1 και γκολ-γκολ
Φουενλαμπράδα-Λα Κορούνια 2
Αλκορκόν-Σανταντέρ γκολ-γκολ

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς