25 C
Athens

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-79: Νέα κατάρρευση και ήττα από τον… μαθητή

Φοβερή νίκη σημείωσε η Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 79-76, πραγματοποιώντας μία μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φαινόταν να πατά καλύτερα στο παρκέ, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με επτά πόντους (40-33), δείχνοντας μάλιστα ικανοί να μπουν στο δεύτερο μισό του αγώνα και να φτάσουν στη νίκη.

Ωστόσο, η Ζαλγκίρις είχε άλλα πλάνα, μιας και η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα και δεν επέτρεψε στους Τούρκους να ξεφύγουν. Παρά το γεγονός ότι ο Νάντο Ντε Κολό έκανε για ακόμη μία φορά έναν εξαιρετικό αγώνα (29 π) και ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις (13 π, 9 ασ) η Φενέρμπαχτσε φάνηκε να χάνει τα πατήματά της στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ζαλγκίρις διατήρησε τη διαφορά στους επτά πόντους (59-52), αλλά στο τελευταίο λεπτό του τέταρτου δεκάλεπτου έκανε την αντεπίθεσή της.

Η τουρκική ομάδα είχε το προβάδισμα (76-69), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 10-0 και τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 76-79. Έτσι, υποχρέωσαν τη Φενέρ στην πέμπτη φετινή της ήττα στη Euroleague (1-5), ενώ οι Λιθουανοί, με μπροστάρη τον Μάριους Γκριγκόνις (19 π) βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-33, 59-52, 76-79

Φενέρ

Ζαλγκίρις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς