21.9 C
Athens

Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ 70-87: Αντέδρασε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον ρωσικό εμφύλιο

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 70-87, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από την έναρξη του αγώνα μπήκε στο παρκέ με διάθεση και ενέργεια, κάτι που την έβαλε στη θέση του οδηγού. Ο Μάικ Τζέιμς περιόρισε τα λάθη του σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό και πήρε το «όπλο» του, στο επιθετικό κομμάτι και σκοράροντας 16 πόντους βοήθησε την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +11 (37-48), αλλά η Ζενίτ στο δεύτερο μισό του αγώνα αντέδρασε. Η ομάδα του Χουάν Πλάθα μείωσε πάρα πολύ τη διαφορά και έφτασε ακόμα και στο -2 (59-61), αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης πάτησε γκάζι στην τελευταία περίοδο και χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω της πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 70-87.

Για τη Ζενίτ ξεχώρισε ο Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για να βοηθήσει την ομάδα του, να πάρει εκείνη τη νίκη. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-1, ενώ από την άλλη η Ζενίτ υποχώρησε στο 2-4.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 37-48, 59-61, 70-87

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς