17.7 C
Athens

Παραμένει η θηλιά στον λαιμό των προβληματικών ΠΑΕ

Η θηλιά στον λαιμό των ΠΑΕ που έχουν χρέη παραμένει, καθώς η προσπάθεια μείωσης του ύψους των ποινών, έπεσε στο… κενό. Πλέον δεν υφίσταται υποβιβασμός όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά αφαίρεση έξι βαθμών λόγω χρεών και πρόστιμο 20.000 ευρώ ελέω προβλήματος βιωσιμότητας για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση από τις Επιτροπές Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Οι καμπάνες σε αυτές τις περιπτώσεις ηχούν… βαριά, καθώς σε ταλαιπωρημένες ομάδες που δεν μπορούν καλά καλά να ορθοποδήσουν, έρχονται ποινές που είναι ικανές να τις βυθίσουν.

Την προσπάθεια κατάργησης των ποινών επιχείρησαν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος, οι δύο ομάδες δηλαδή που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μη αδειοδότησης.

Το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League, αλλά οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν ήταν έντονες για νέες αλλαγές των ποινών στις περιπτώσεις της μη αδειοδότησης. Ως εκ τούτου δεν διατυπώθηκε κάποια συγκεκριμένη πρόταση μείωσης των τιμωριών.

Αποφασίστηκε τελικά, ομόφωνα να παραμείνει και για την επόμενη σεζόν (για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 δηλαδή) το -6 για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Για τη σεζόν 2021-22 το θέμα θα… επανεξεταστεί.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάρει άδεια και είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών. Η ποινή αρχικά η ποινή ήταν υποβιβασμός αλλά άλλαξε την τελευταία στιγμή και το τριφύλλι παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία. Την επόμενη χρονιά τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι βρίσκονται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και δύσκολα θ’ αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή για να συζητήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενστάσεις που υπάρχουν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να εισαχθεί σύντομα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για ψήφιση.

Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Με άλλη απόφαση του Συνεταιρισμού εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις μεγάλες Π.Α.Ε..

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς