21.7 C
Athens

Tο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή για την ποινή στον Μελισσανίδη

Στη δημοσιότητα έδωσε η Super League το σκεπτικό της τιμωρίας στον Δημήτρη Μελίσσανίδη για το «ντου» στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Ο «Τίγρης» είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ και ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, ποινή την οποία έχει εκτίσει και ήταν η μικρότερη προβλεπόμενη!

Το σκεπτικό:

«Περαιτέρω ο δεύτερος εγκαλούμενος, ο οποίος θεωρείται αξιωματούχος της πρώτης εγκαλουμένης, καθώς ασκεί εν τοις πράγμασι διοίκηση, όντας ο διοικητικός ηγέτης αυτής, όπως τούτο συνομολογείται από τον ίδιο αλλά και από την πρώτη εγκαλουμένη, ζητεί την απαλλαγή του ελλείψει δόλου, ισχυριζόμενος ότι μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ασυναίσθητα χωρίς να το αντιληφθεί» αναφέρεται στο πέντε σελίδων σκεπτικό, στο οποίο σημειώνεται ότι… «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη συνολική του στάση στο ανωτέρω περιγραφόμενο περιστατικό αποδεικνύεται ότι πραγματική του πρόθεση ήταν να διαμαρτυρηθεί και μάλιστα έντονα προς τον α’ διαιτητή, ώστε αυτός στο δεύτερο ημίχρονο να υποδεικνύει τις παραβάσεις (φάουλ) με περισσότερο ευνοϊκό για την ομάδα του τρόπο, και προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του εισήλθε παράνομα στα αποδυτήρια των διαιτητών, ώστε να συνεχίσει να διαμαρτύρεται, έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξης του. Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει δεκτό ότι τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση».

Όσον αφορά τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που επίσης είχε κληθεί σε απολογία, με την κατηγορία ότι μπήκε και αυτός στα αποδυτήρια αλλά απαλλάχθηκε, ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε τα όσα ειπώθηκαν από τον δικηγόρο του Χάρη Γρηγορίου.

«Δεν αποδείχθηκε ότι διαμαρτυρήθηκε προς το διαιτητή, αλλά απλώς συνόδευε το δεύτερο εγκαλούμενο, αφ’ ετέρου δε μετά την λήξη του αγώνα επανήλθε στους διαιτητές «ζητώντας πολύ ευγενικά συγγνώμη δείχνοντας μεταμέλεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διαιτητής στο προαναφερόμενο φύλλο αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς