27.5 C
Athens

Με μεταγραφές και ψυχολογία απέναντι στη Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός μετά από την τεράστια νίκη του στη Μόσχα επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ (79-84), ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το βράδυ της Παρασκευής (1/11, 21.30) στην επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ΣΕΦ, για πρώτη φορά μετά από την αποχώρησή του από τους Ερυθρόλευκους.

Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα θέλει να εξαργυρώσει την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στη Megasport Arena, ολοκληρώνοντας την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, πραγματοποιώντας δύο νίκες. Ωστόσο, το έργο του μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς απέναντί του θα βρει μία εξαιρετική ομάδα, η οποία θα αρνηθεί να παραδώσει τα… όπλα της.

Βέβαια, τα προβλήματα δεν λείπουν από το στρατόπεδο των Ερυθρόλευκων, μιας και ο Λιθουανός προπονητής θα πρέπει να μην υπολογίζει σίγουρα στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μία εβδομάδα, μετά από τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη ρωσική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Όγκουστιν Ρούμπιτ φαίνεται ότι ξεπέρασαν τη γαστρεντερίτιδα που τους ταλαιπωρούσε και με την τωρινή κατάσταση θα μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους κόντρα στην «ομάδα του λαού». Βέβαια, ίσως δεν συμβεί το ίδιο με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος περνάει βαρύτερα την ίδια ίωση και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Αυτό σημαίνει ότι στη δωδεκάδα του, ο Κεστούτις Κεμζούρα θα συμπεριλάβει τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, τους Γουίλι Ριντ και Τέιλορ Ρότσεστι. Αμφότεροι οι παίκτες έχουν μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης από τη Δευτέρα και έτσι ο προπονητής των Ερυθρόλευκων ίσως δοκιμάσει κάποια σχήματα με τους δυο τους μέσα. Από την άλλη εκτός δωδεκάδας θα μείνει για έναν ακόμη αγώνα ο Ίθαν Χαπ.

Έτσι η δωδεκάδα του Ολυμπιακού μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι: Βασίλης Σπανούλης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μπράντον Πολ, Κέβιν Πάντερ, Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Γουίλι Ριντ, Γουίλ Τσέρι, Αντώνης Κόνιαρης, Τέιλορ Ρότσεστι, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Γουέιντ Μπόλντγουιν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς