28 C
Athens

Παναθηναϊκός – Εφές 86-70: Όταν μπαίνουν τα τρίποντα, νικάει…

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τη βαριά ήττα στη Μόσχα, από τη Χίμκι, καθώς επικράτησε της Αναντολού Εφές με 86-70, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-3, ενώ η τουρκική ομάδα υποχώρησε στο 4-2.

Από την αρχή της αναμέτρησης, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έλεγξε τον ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με οκτώ πόντους (14-6), στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια ανήκε στους «πράσινους», καθώς η Εφές δεν μπορούσε να ευστοχήσει στα σουτ της και έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με πέντε πόντους (24-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την καλή του παρουσία, αλλά η Εφές προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με τη διαφορά να έχει πέσει στους 4 πόντους (42-38).

Οι γηπεδούχοι με πολύ καλά ποσοστά στα σουτ και συγκεκριμένα στα τρίποντα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 9/20, κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα και ουσιαστικά η Εφές δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Έτσι κύλησε και η τρίτη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει την Εφές να πλησιάσει τόσο, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στους «πράσινους». Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 63-54 και στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είναι ικανοί να τελειώσουν την υπόθεση νίκη από νωρίς.

Με ένα επιμέρους 5-1, η διαφορά ανέβηκε στους 11 πόντους (66-55), με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε να το «χτυπήσει». Η τουρκική ομάδα έκανε την ύστατη προσπάθειά της, αλλά αυτή δεν βρήκε καρπούς.

Με τον Ταϊρίς Ράις (18 π) να κάνει το πρώτο του καλό παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον Νικ Καλάθη να σημειώνει ένα ακόμα double-double (11 π, 10 ασ), οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη κόντρα στη περυσινή φιναλίστ της Euroleague με 86-70.

Για την Εφές ο Σέιν Λάρκιν ήταν εξαιρετικός με 28 πόντους, αλλά παράλληλα ήταν και απελπιστικά μόνος του, καθώς κανένας άλλος παίκτης της τουρκικής ομάδας δεν προσπάθησε να μπει στον ρυθμό της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 42-38, 63-54, 86-70

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς