18.2 C
Athens

Να δείξει ότι έχει σφυγμό στη Μόσχα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Μόσχα, για να αγωνιστεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ σε λίγη ώρα (19.00), στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague.

Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί κάποιου είδους στοίχημα για τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ και την αναπροσαρμογή του ρόστερ, υπό τις οδηγίες του Κεστούτις Κεμζούρα.

Στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός θέλει να βελτιώσει την εικόνα του και να μην κάνει τα ίδια λάθη, όπως έκανε στους αγώνες με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ και την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Ουσιαστικά οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο, κυρίως στα αμυντικά ριμπάουντ και να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά την ΤΣΣΚΑ στο σκοράρισμα.

Η μέχρι τώρα παρουσία του στη διοργάνωση έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην άμυνα, αλλά δεν μπορεί να μετουσιώσει αυτές τις καλές ανασταλτικές λειτουργίες σε καλάθια στην επίθεση. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ενδεδειγμένος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η ΤΣΣΚΑ μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλό της, όντας μία εξαιρετική ομάδα και στις δύο άκρες του παρκέ.

Στη δωδεκάδα, ο Ίθαν Χαπ θα μείνει εκτός για έναν ακόμη αγώνα και έτσι ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να δώσει το «παρών» σε μία ακόμη αναμέτρηση, αφού έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Έτσι, η δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα έχει την εξής εικόνα: Βασίλης Σπανούλης, Κέβιν Πάντερ, Γουέιντ Μπόλντγουιν, Μπράντον Πολ, Αντώνης Κόνιαρης, Γουίλ Τσέρι, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Σάσα Βεζένκοφ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς ο Γουίλ Κλάιμπερν υπέστη ρήξη χιαστών στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου και θα χάσει όλη τη σεζόν, ενώ εκτός για τους Ρώσους είναι και ο Κώστας Κουφός, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό από την αρχή της χρονιάς.

Η αναμέτρηση στη Megasport Arena, δεν θα είναι εύκολη για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς τόσο ο προπονητής των Ρώσων, όσο και ο πρώην Ερυθρόλευκος, Γιάνις Στρέλνιεκς, εξέφρασαν τον σεβασμό τους για τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να τον υποτιμήσουν σε καμία περίπτωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς