17.7 C
Athens

Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για Απόλλωνα Λάρισας, 2-1 την Ξάνθη

Με έκπληξη ξεκίνησε η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ο Απόλλων Λάρισας που αγωνίζεται στη Super League 2, επιβλήθηκε με 2-1 της Ξάνθης και μάλιστα με ανατροπή, αποκτώντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης στους «16». Θυμίζουμε πως τα ματς είναι διπλά και ο αγώνας ρεβάνς των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στα Πηγάδια στις αρχές του Δεκέμβρη (4/12).

Οι Ακρίτες που είχαν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους έπεσαν θύμα έκπληξης από μια ομάδα που δεν φοβήθηκε τη διαφορά δυναμικότητας και η οποία εκμεταλλεύτηκε τις καλές στιγμές που δημιούργησε για να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει τη νίκη.

Το ματς ήταν ανοιχτό με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου, όταν ο Τζουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Λισγάρας με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Γκέκα για το 0-1.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση: Στο 50′ ο Σάντος έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ναζίμ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ έχασε αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Γκαργκαλατζίδη και στο 83′ το πλήρωσε με τον Μπρέμπο να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Γκουστάβο, Μπαστιανός (64′ Σιφναίος), Λίταινας (75′ Νούσιος), Μπιμάι (64′ Νύκταρης), Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονσάλβες, Πολέτο (58′ Εντουάρντο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα, Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73′ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίσκοβιτς, Ντίρεσταμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς