21.8 C
Athens

Διπλή η νίκη του Ολυμπιακού

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Το ντέρμπι βάφτηκε κατακόκκινο, καθώς η ταξιαρχία του Πέδρο Μαρτίνς ήταν μια κλάση πάνω από την αντίπαλό της.

Η ΑΕΚ παραδόθηκε στην ερυθρόλευκη ανωτερότητα, μοιραία υποχρεώθηκε σε λάθη κυρίως στα μετόπισθεν κι έφυγε δίχως πόντο από το Καραϊσκάκη σε ένα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός δε νίκησε μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω απ’ αυτόν. Η παρουσία της Μυρτούς και της Τόνιας και τα κοινωνικά μηνύματα που έστειλε η ΠΑΕ για τα δύο κορίτσια που δίνουν τη μάχη τους καθηλωμένα σε αναπηρικά καροτσάκια, αποτελούν μια μεγάλη νίκη του αθλητισμού. Τα συναισθήματα ξεχείλισαν στον κόσμο του Ολυμπιακού που έφυγε γεμάτος από το Φάληρο για την αγωνιστική επιτυχία της ομάδας του, αλλά και το κοινωνικό της πρόσωπο. Αυτό που αναδεικνύει το μεγαλείο του θρύλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το βάρος στη μεσαία γραμμή και δικαιώθηκε. Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε, γέμισαν τον άξονα κι έπαιξαν τον καταλυτικό ρόλο στην κυριαρχία του γηπεδούχου. Από κει και πέρα όταν στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ο Σεμέδο και την εστία υπερασπίζεται ο εντυπωσιακός και πάλι Σα, τότε η ερυθρόλευκη εστία είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραβιαστεί. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, πέτυχε τρία γκολ εκ των οποίων μέτρησαν τα δυο κι έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα να κυριαρχεί ακόμη και σε ντέρμπι, με χαρακτηριστική άνεση. Ο Πορτογάλος προπονητής, έχει το υλικό που με την κατάλληλη διαχείριση οδηγείται σε σημαντικές επιτυχίες και νίκησε κατά κράτος το Νίκο Κωστένογλου με το στήσιμο της ομάδας στο γήπεδο, βάζοντας τη δική του πινελιά στην επιτυχία.

Αν κι έχει σημαντικές Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στους ομίλους του Champions League, o Ολυμπιακός παρουσιάζεται πανίσχυρος, δεν εμφανίζει σημάδια κόπωσης και αναρωτιέται κανείς πώς αυτή η ομάδα μπορεί ν’ απωλέσει τον τίτλο. Είναι προφανές ότι η επιστροφή του Ολυμπιακού στο θρόνο του, είναι θέμα χρόνου…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς