16.9 C
Athens

Ισπανία: Γκολ στη Γαλικία, κομβικό ματς για Ρούμπι στην Ανδαλουσία

Το χθεσινό ξεκίνημα των αγώνων ήταν καλό με τη Λεγανές να επιβεβαιώνει τον άσο και την Ράγιο να ηττάται από την Πονφεραντινα αλλά να βγάζει το γκολ γκολ. Η Ρασινγκ ενώ κέρδιζε ισοφαρίστηκε, ενώ η Οβιεδο ήταν κατώτερη του αναμενόμενου και ηττήθηκε στη Μάλαγα με 2-1. Το σημερινό προγραμμα είναι γεμάτο γι αυτό πάμε να το αναλύσουμε.

Αρχή με το Θέλτα-Σοσιεδάδ όπου οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλη ανάγκη από βαθμούς μετά και τη νέα ήττα εκτός έδρας ήττα από την Αλαβές. Όλοι θα περίμεναν ότι η εντός έδρας νίκη πριν από δυο εβδομάδες θα της έδινε την ώθηση για να αρχίσει να αποδίδει καλύτερα αλλά μάταια. Μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο καθώς η Σοσιεδάδ εντυπωσιάζει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με τελευταία νίκη αυτή κόντρα στην Μπέτις με 3-1. Μεγαλεία απώλεια είναι ο Ιγιαραμέντι για τους Βάσκους. Και οι δυο ομάδες έχουν αξιόλογη επιθετική γραμμή με την Σοσιεδάδ παρόλα αυτά να εντυπωσιάζει. Σάντι Μίνα και Άσπας για την Θελτα θα επωμιστούν το βαρύ φορτίο από πλευράς Θελτα. Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι και τις δυο ομάδες βα σκοράρουν. Γκολ-γκολ

Στο Γρανάδα-Μπέτις έχουμε μια ομάδα που πιστεύαμε ότι θα παλέψει για την σωτηρία άλλη μια που θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντί όμως να παλεύει η Γρανάδα για να σωθεί, παλεύει η Μπέτις και αντί η Μπέτις να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο το κάνει η Γρανάδα. Το απρόβλεπτο ισπανικό πρωτάθλημα έχει τέτοιες συγκινήσεις και άντε εμεις τώρα να προβλέψουμε τι θα γίνει σ αυτό το παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι όπου η Γρανάδα δεν θα έχει τον μέσο Μοντόρο και η Μπέτις τον Γουίλιαμ Καρβάλιο. Ένα σημαντικό στατιστικό είναι ότι η Γρανάδα από τους 4 αγώνες που έδωσε οι 3 ήταν νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. Η Μπέτις έχει ποιότητα μπροστά καιρός να την βγάλει. Ο Ρούμπι παίζει το κεφάλι του, αν χάσει την Δευτέρα θα επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ της Σεβίλλης. Γκολ γκολ βλέπω προσωπικά με τις δυο ομάδες να έχουν μεσοεπιθετική ποιότητα.

Για το Λεβάντε-Εσπανιόλ έχουμε τη κλασική Λεβάντε που όσο και να την υποτιμούν πολλοί αυτή δείχνει χαρακτήρα, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στη Σεβίλλη αλλά χάνοντας με 1-0, ενώ για την Εσπανιόλ αυτό είναι το πιο κομβικό παιχνίδι καθώς βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά και τη χθεσινή νίκη της Λεγανές. Ο Μαντσιν δεν έχει πολλές επιλογές και η αλήθεια είναι ότι στην Βουλγαρία κόντρα στην Λουντογκορετς προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον κερδίζοντας με 0-1. Στα αρνητικά ότι ο επιθετικός του ο Καλέρι είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί. Δεν έχει και πολλές επιλογές στην επίθεση. Στα θετικά το γεγονός ότι επέστρεψε ο Φακούντο Φερέιρα και θα αγωνιστεί στην κορυφή. Το πιο σημαντικό παιχνίδι της Εσπανιολ είναι αυτό καθώς μετά ακολουθούν τα παιχνίδια με Αθλετικ εκτός, Βαλένθια εντός και Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός όποτε αν δεν κερδίσει στο Λεβάντε δεν μπορώ να βρω που θα κερδισει. Πιστεύω πως η Εσπανιολ ούτε το ρόστερ έχει, αλλά ούτε και την ζωντάνια για να παραμείνει στην κατηγορία. Νομίζω όμως ότι λόγω Μαντσιν θα βγει μια αντίδραση και θα φύγει με νίκη στο Λεβαντε. Διπλό για τολμηρούς. Χ2 με γκολ γκολ για συντηρητικούς.

Η Χετάφε έβγαλε κούραση κόντρα στην Βασιλεία μεσοβδόμαδα. Το παραδέχτηκε και ο Μπορνταλάς και πάει να αντιμετωπίσει την Σεβιλλη στο Πιθχουάν με τους γηπεδούχους να έχουν εύκολο βράδυ Πέμπτης κόντρα στη Ντουντελάνζ. Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο στο συγκεκριμένο πέραν του χαμηλού άσου της Σεβίλλης λόγω και της κούρασης της Χετάφε.

Στο Οσασούνα-Βαλένθια περιμένουμε την γνωστή σκληροτράχηλη Οσασούνα κόντρα στη Βαλένθια που ακόμα ψάχνεται. Δεν μπορώ να το πιάσω από πουθενά το παιχνίδι. Από το 2011 έχει να κερδίσει η Οσασούνα τη Βαλένθια, από τότε σε δέκα μεταξύ τους παιχνίδια η Βαλένθια μετράει 8 νίκες και δυο ισοπαλίες.

Στη Segunda το πρόγραμμα δεν μου αρέσει και δεν θα ασχοληθώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς