24.2 C
Athens

Ο «αποζημιάκιας»

Αλέξης Δέδες. Ιδιότητα: εκτελεστικός γραμματέας στην ΕΠΟ. Για δέκα χιλιάρικα μηνιαίως. Ούτε ο Τσίπρας δεν παίρνει τόσα. Η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο; Βάζει τα γυαλιά στους νικητές του survivor. Επιβιώνει με όλες τις κυβερνήσεις και με τις πλάτες διαφορετικών ομάδων.

Μπήκε στην ομοσπονδία επί Τριβέλλα. Τον έβαλε ο Παναθηναϊκός. Ο Βαρδινογιάννης. Σύντομα βρήκε άκρη με την UEFA. Σε ένα συνέδριο που έγινε στα μέρη μας. Τότε αναζητούσε press officers μέσω των ομοσπονδιών που ήταν μέλη της. Το χαρτί με το οποίο ζήτησε η ΕΠΟ να χωθεί ο Αλέξης το έστειλε ο Θωμαΐδης. Ο τότε γενικός γραμματέας που υποστήριζε την ΑΕΚ. Με την σύμφωνη γνώμη του Ανδριά. Του συμβούλου που ήταν επίσης «κιτρινόμαυρος».

Ο Τριβέλλας δεν γούσταρε ποτέ τον Δέδε. Με την πρώτη ευκαιρία τον έδιωξε από την ΕΠΟ αφού του έδωσε αποζημίωση. Ο Αλέξης όμως περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψει. Δεν άργησε να του εμφανιστεί και πλεύρισε τον κατάλληλο άνθρωπο. Τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, όταν είχε αναλάβει τις διεθνείς σχέσεις της ομοσπονδίας. Αυτός του άνοιξε ξανά την πόρτα της ΕΠΟ και τον έκανε προϊστάμενο στο τμήμα του. Ο Αλέξης ήταν παράλληλα και στην UEFA.

Φτάνουμε στο 2004. Πριν από τον τελικό της εθνικής ομάδας με την Πορτογαλία. Ο πανίσχυρος τότε Γκαγκάτσης τον απέλυσε πριν σηκώσουμε την κούπα. Τον έδιωξε από την Λισαβόνα. Λέγεται ότι του χρέωσε κάποια «παρατυπία» με τα εισιτήρια. Όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες ας απευθυνθεί στον κουμανταδόρο της Super League. Η ουσία είναι ότι ο Αλέξης πήρε δεύτερη αποζημίωση από την ΕΠΟ!

Μετά πήγε στην ΑΕΚ. Έγινε επισήμως υπάλληλος της. Όταν ήρθε η ώρα της …εξομάλυνσης εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο. Κυκλοφορεί πως ο αίλουρος απαίτησε να επιστρέψει για τρίτη φορά στην ΕΠΟ. Ένας άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς δύο φορές στο παρελθόν να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα του. Ο Αλέξης χρεώθηκε και το ναυάγιο της κοινής υποψηφιότητας με την Τουρκία για την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008.

Η πόρτα λοιπόν της ΕΠΟ άνοιξε ξανά για εκείνον. Με καταστροφικές συνέπειες. Από την μέρα που ο Δέδες επέστρεψε στα πράγματα η διαιτησία διαλύθηκε και η εθνική ομάδα δεν σήκωσε ποτέ ξανά κεφάλι. Η FIFA και η UEFA είδαν τα χάλια και άρχισαν να στέλνουν ανθρώπους από το εξωτερικό για να διορθώσουν την κατάσταση.

Όμως ο Αλέξης θυμίζει… ιό. Αν δεν τον «αντιμετωπίσεις» με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή εξαπλώνεται. Έβαλε τους δικούς του ανθρώπους σε όλες τις θέσεις κλειδιά. Σταδιακά έγινε πανίσχυρος. Μέχρι και την κόρη του Θωμαΐδη βόλεψε στις εθνικές ομάδες για να ξεπληρώσει την παλιά χάρη. Σε αυτό είναι πραγματικά καλός.

Τώρα θα ζορίσουν τα πράγματα. Με την έλευση του υπερσυμβούλου από την Τσεχία. Η FIFA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πιο ισχυρή αντιβίωση. Ο Δέδες δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον στην ΕΠΟ. Κοστίζει ένα σκασμό λεφτά που στερούνται οι ενώσεις. Η παραμονή του δεν είναι απλώς πολυτέλεια. Αποτελεί σκάνδαλο. Από τη στιγμή που ήρθε ο Φούσεκ, ο Αλέξης «καπελώθηκε». Έγινε εντελώς περιττός. Όχι όμως για τον μεγάλο προστάτη του.

Είναι απορίας άξιο γιατί τον ανέχονται οι ενώσεις. Όσες δεν ανήκουν στον αίλουρο. Το παρατσούκλι του στο Πάρκο είναι ο «αποζημιάκιας». Το έχει κερδίσει με το …σπαθί του.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Συλλαλητήριο κατά Αλαφούζου ανακοίνωσε η Θύρα 13: «12 χρόνια αποτυχίας, πούλα και εξαφανίσου»

Η Θύρα 13 κάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Αλαφούζου πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 19/5 και ζητά από τον ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ να πουλήσει άμεσα της μετοχές του και να εξαφανιστεί

Με Λαρεντζάκη στην αποστολή για τον «τελικό» της Βαρκελώνης ο Ολυμπιακός

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα το παλέψει μέχρι τέλους για να αγωνιστεί στο μεγάλο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα με έπαθλο το εισιτήριο για το Final-4, με τον χαμογελαστό Έλληνα γκαρντ να ταξιδεύει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή για την Ισπανία

Η απόφαση καρδιάς του Άντζελο Σίνα για την εθνική Αλβανίας και το σκάουτ του Σιλβίνιο

Υπάρχει ξεκάθαρος λόγος που ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας, με τον Σιλβίνιο να παρακολουθεί την περίπτωσή του για την ανδρική ομάδα των Αετών