23.8 C
Athens

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πλούσιες επιλογές στην Ισπανία

Να μαστε και πάλι όπου μετά την φυσιολογική νίκη της Βιγιαρεάλ χθες και την μεγάλη νίκη της Αλμπαθετε επι της Καντιθ, σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Τρία παιχνίδια στην Πριμερα, και πέντε στην Segunda όπου προκύπτουν τέσσερις πέντε επιλογές. Θα τις αξιολογήσουμε και θα αναλύσουμε για ποιο λόγο θα τις επιλέξουμε.

Στην Πριμερα ασχολήθηκα με ένα παιχνίδι και αυτό δεν είναι άλλο από το Λεγκανες-Μαγιορκα, μια Λεγκανες όπου έχει άμεσα ανάγκη βαθμών φιλοδοξώντας να κάνει την πρώτη της νίκη. Βρίσκεται στην τελευταία θέση και παρόλο που δεν έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει σύνολο όπως το περσινό. Με τον Σιμανοφσκι να απουσιάζει εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μια Μάλαγα η οποία προέρχεται από μεγάλη νίκη κόντρα στην Ρεαλ και δυο συνεχόμενες νίκες. Μεγάλη απουσία για την Μαγιορκα, ίσως η μεγαλύτερη που θα μπορούσε να έχει είναι ο μέσος Μπαμπά, ένα μηχανάκι στο κέντρο όπου δεν ξέρω πως μπορεί να αναπληρωθεί επάξια.

Συμπέρασμα: Πιστεύω πως η Λεγκανες θα κερδίσει και θα κάνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η Μαγιορκα είναι αδύνατο κατά την άποψη μου να κανει 3η συνεχόμενη νίκη. Άσος

Στην Segunda έχω ξεχωρίσει επιλογές με γκολ με πρώτη καλύτερη αυτή της Ραγιο με την Πονφεραντινα. Ομάδες που σκοράρουν εύκολα, ειδικά η Ραγιο, και που βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Κατά την άποψη μου η Ραγιο θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη Τριάδα στο τέλος του πρωτάθληματος αλλά δεν ξέρω αν μπορέσει να καπαρώσει το απευθείας εισιτήριο για τη Λα Λίγκα. Γκολ-γκολ βλέπω.

Γκολ γκολ βλέπω και στο Μιράντες-Τενερίφη με τις δυο ομάδες να διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας μετά από αυτή της Λα Κορούνια. Ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά κορνάρουν επίσης με χαρακτηριστική ευκολία.

Με την φετινή Λα Κορούνια κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τι συμβαίνει. Διαθέτει αρκετά μεγάλο μπατζετ για τη κατηγορία έχει μερικούς έμπειρους παίκτες αλλά δεν μπορεί να ανασάνει. Πλέον βρίσκεται στη τελευταία θεση μετά και τη νέα εντός έδρας ήττα σοκ από την επίσης κακή Μάλαγα. Αντίπαλος της σήμερα η Ρασινγκ η οποία παρά τους έμπειρους παίκτες που διαθέτει και αυτή την έχει πάρει η κάτω βόλτα. Στο Σαρντινερο περιμένω την Ρασινγκ δυνατή και να επικρατήσει κόντρα σε αυτό το φάντασμα που λέγεται Λα Κορούνια.

Η Οβιεδο ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να αντιδράσει καθώς διαθέτει πολύ καλους ποδοσφαιριστές. Προέρχεται από ένα σερί πέντε αήττητων αγώνων που την έχουν φέρει αρκετά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Μάλαγα από την άλλη πέτυχε σημαντικότατη νίκη στο Ριαθορ επι της Ντεπορ αλλά τα διοικητικά προβλήματα παραμένουν. Πιστεύω πως η Οβιεδο έχει το μομεντουμ να μην ηττηθεί στο Ροσαλεδα. Χ2 σε αποδόσεις γύρω στο 1,7

Πρόταση:

Λεγκανες-Μαγιορκα 1
Ραγιο-Πονφεραντινα g/g
Μάλαγα-Οβιεδο Χ2
Ρασινγκ-Ντεπορ 1
Μιραντες-Τενερίφη g/g

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς