21.5 C
Athens

Γι’ αυτό πήρε τον Γουίλι Ριντ ο Ολυμπιακός! (vids)

Ο Γουίλι Ριντ είναι παίκτης του Ολυμπιακού και ο Αμερικανός σέντερ θα έρθει στον Πειραιά για να κάνει τη διαφορά στο «5» και να δώσει λύσεις στα… θέματα των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι πίσω από τον Μιλουτίνοφ δεν είχαν έναν εκρηκτικό παίκτη.

Ο Ριντ αποφοίτησε από το κολέγιο του Saint Louis το 2010, μετά από μία περιπετειώδης χρονιά, όταν είχε κατηγορηθεί για ένα επεισόδιο σεξουαλικής βίας και την επόμενη σεζόν, 2011, έκανε αίτηση για να συμμετάσχει στο draft του NBA.

Εκεί καμία ομάδα δεν τον επέλεξε και έτσι πήρε την απόφαση να υπογράψει με την ισπανική Σαν Χοζέ, με την οποία ωστόσο δεν σημείωσε εμφάνιση, καθώς οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Τα επόμενα χρόνια ήταν κάπως… άκαρπα για τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος περιπλανιόταν σε ομάδες του NBA και της G League. Τη σεζόν 2015-16 οι Μπρούκλιν Νετς αποφάσισαν να του δώσουν συμβόλαιο και ο 25χρονος τότε σέντερ θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία από τα “μαλλιά”.

Στην ομάδα του Νιού Τζέρσεϋ, ο Αμερικανός προσπάθησε να ξεκινήσει τη σεζόν δυναμικά, αλλά σε παιχνίδι προετοιμασίας τραυματίστηκε και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν δύο μήνες. Αυτή η εξέλιξη, όμως, δεν τον κράτησε από το να προπονείται και να είναι έτοιμος να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει στους Νετς.

Στις 4 Δεκεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο του NBA, κόντρα στους Νιού Γιορκ Νικς και στον αγώνα σημείωσε 8 πόντους σε 11 λεπτά. Αργότερα μέσα στη σεζόν και συγκεκριμένα στον αγώνα με τους Γιούτα Τζαζ κατάφερε να κάνει ρεκόρ πόντων στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, σκοράροντας 12, αλλά για προσωπικούς λόγους στις 6 Απριλιού ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ριντ υπέγραψε τελικά με τους Μαϊάμι Χιτ, με τους οποίους έδειξε τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει σε μία ομάδα. Το πρώτο πραγματικά καλό του παιχνίδι, για τα δεδομένα του NBA, ήρθε κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, όπου στην ήττα των Χιτ (99-90) κατάφερε να σημειώσει 22 πόντους και να μαζέψει 18 ριμπάουντ, ενώ τρεις μέρες αργότερα έκανε το δεύτερο παιχνίδι 22 πόντων, σε μία ακόμη ήττα της ομάδας του Έρικ Σπόλστρα, από τους Λος Άντζελες Λέικερς (127-100).

Γουίλι Ριντ εν δράσει (Μαϊάμι Χιτ 2016-17):

https://www.youtube.com/watch?v=s4xKFsdCzd8

Η σεζόν με τους Χιτ ολοκληρώθηκε αρκετά καλά για τον Γουίλι Ριντ, ο οποίος αγωνίστηκε σε 71 παιχνίδια και σημείωσε 5,3 πόντους, μάζεψε 4,7 ριμπάουντ και μοίρασε 0,7 τάπες, σε 14,5 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Αυτές οι εμφανίσεις του εξασφάλισαν το πρώτο του συμβόλαιο στο NBA, για λογαριασμό των Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά δεν έμεινε πολύ στην ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, καθώς συμπεριλήφθηκε στην ανταλλαγή που θα έστελνε τον Μπλέικ Γκριφιν στους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δεν τον πτόησε να συνεχίσει να προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει μία θέση στο NBA και αυτό θέλησε να το κάνει μέσω της G League και έτσι την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε με τους Salt Lake City Stars, με τους οποίους σε 21 παιχνίδια μέτρησε 20,1 πόντους, 11,3 ριμπάουντ και 1,8 τάπες μέσο όρο, σε 30,1 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ριντ έρχεται στον Πειραιά να πάρει το βάρος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και να δώσει βάθος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό παίκτη, ο οποίος κοντά στο καλάθι είναι εξαιρετικός, καθώς μπορεί να σκοράρει τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό, ενώ όπως έχει δείξει στο πέρασμά του από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στο κομμάτι του ριμπάουντ, το οποίο αποτελεί «αγκάθι» για τον φετινό Ολυμπιακό.

Τα πιο πρόσφατα στιγμιότυπα του Γουίλι Ριντ:

Αυτό που θα φέρει στον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια, καθώς όπως είπαμε είναι πολύ καλός στο παιχνίδι στο low post, με το σώμα του να τον βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, όντας ένας σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 2,08 μέτρα, αλλά υστερεί σε σουτ από την περιφέρεια και από τις βολές, καθώς σουτάρει με ποσοστό τις τάξεως του 50-55%.

Είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση για δεύτερος σέντερ, πίσω από τον Σέρβο των Ερυθρόλευκων, αλλά ο Κεστούτις Κεμζούρα θα πρέπει να βρει τον ρόλο που του ταιριάζει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς