23.8 C
Athens

Κουπόνι Παρασκευής με Βιγιαρεάλ – Αλαβές

Χαιρετίζω τους απανταχού φίλους του στοιχήματος και της στήλης με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να δίνουν τη θέση τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Είναι αλήθεια πως το τριήμερο ήταν μέτριο με αρκετά παιχνίδια να περιμένουμε γκολ και να μην μπαίνουν, ενώ άλλα σημεία τα οποία περιμέναμε βγήκαν.

Σήμερα όπως κάθε Παρασκευή θα ασχοληθούμε με La Liga και Segunda και θα δώσουμε στην ανάλυση μας μια πιο στατιστική εικόνα των παιχνιδιών που έχουμε σήμερα. Αρχή κάνουμε με το Βιγιαρεάλ-Αλαβές με την Βιγιαρεάλ να προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Εσπανιόλ και να πλησιάζει την 6η θέση. Από σπουδαία εντός έδρας νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα προέρχεται και η Αλαβές κερδίζοντας με 2-0 το φάντασμα της Θέλτα. Τις δύο ομάδες χωρίζούν τρεις βαθμοί με την Βιγιαρεάλ να έχει την δευτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος πίσω από αυτή της Μπαρτσελόνα με 20 τέρματα, ενώ η αμυνα της δεν πατάει καλά δεχόμενη 13 γκολ μέχρι στιγμής. Από την άλλη η Αλαβές έχει την 4η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει σε 9 παιχνίδια μόλις 7 τέρματα.

Πάμε να παραθέσουμε μερικά σημαντικά στατιστικά για τον σημερινό αγώνα.

• Η Αλαβές τις τελευταίες 6 αναμετρήσεις κόντρα στην Βιγιαρεάλ έχει κερδίσει τις 5 και έχει μόλις 1 ήττα. Στο περσινό πρωτάθλημα η Αλαβές κέρδισε και τις δύο φορές με 2-1.
• Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της Αλαβές ήταν όλες με ομάδες του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα όπου έχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Και στις 4 αναμετρήσεις δέχτηκε πρώτη γκολ.
• Είναι η ομάδα με τις λιγότερες εκτός έδρας τελικές προσπάθειες στην εστία με 1,5 τελικά ανά αγώνα. Ο συνολικός μέσος όρος της είναι 6 (εντός-εκτός εστίας)
• Μόλις μία φορά φέτος η Αλαβές έχει κερδίσει όντας αουτσάιντερ.
• Η Αλαβές είναι η 3η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες στο πρωτάθλημα, ενώ η Βιγιαρεάλ είναι τελευταία στον σχετικό πίνακα.
• Η Βιγιαρεάλ είναι η 3η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στο πρωτάθλημα μ ε 126, ενώ η Αλαβές προτελευταία με 74.

Συμπέρασμα: Από στατιστικής άποψης δεν βρίσκω τον τρόπο με τον οποίο η Βιγιαρεάλ θα ηττηθεί απόψε. Πιστεύω πως θα κερδίσει . Θα επιλέξω το γεγονός η Αλαβές να δεχτεί μία περισσότερη κάρτα στο παιχνίδι από την Βιγιαρεάλ το οποίο βρίσκουμε στο 1,60, ενώ ο άσος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Άσος και Under 3,5 στο 2,15 είναι εξαιρετικός δεδομένου της σφιχτής άμυνας της Αλαβές.

Στη Segunda έχουμε το Αλμπαθέτε-Κάντιθ με την Αλμπαθέτε να πλησιάζει δειλά δειλά την εξάδα, ενώ η Κάντιθ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Λα Λίγκα επιτέλους μετά από χρόνια προσπαθειών. Η Αλμπαθέτε θα μπορούσε να χαραξτηριστεί ομάδα για τα εκτός έδρας παιχνίδια αφού εκεί έχει συγκεντρώσει τους 12 από τους 19 βαθμούς. Από την άλλη η Κάντιθ είναι πρώτη με 11 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αλμερία. Ομάδα που κάνει επιβλητικές εμφανίσεις ενώ εκτός έδρας έχει μαζέψει 15 βαθμούς από τους 18 διαθέσιμους.

Συμπέρασμα: Εξαιρετικό το κλίμα στην Κάντιθ, πλέον δεν υπάρχει η πίεση των αποτελεσμάτων αφού η διαφορά των 11 βαθμών είναι πολύ μεγάλη. Η Αλμπαθέτε αποδίδει καλύτερα εκτός από εντός. Θα δώσω προβάδισμα στην ισοπαλία αφού δεν νομίζω ότι θα χαλάσει κανέναν από τους δύο.

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς