20.6 C
Athens

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η ώρα του Νταμπούρ στο Europa League

Επανερχόμαστε με Europa League σήμερα όπου προκύπτουν αρκετές επιλογές, αλλά προσωπικά έχω ξεχωρίσει τρία παιχνίδια, όπου θεωρώ ότι έχουν αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Πάμε να τα δούμε

Αρχή κάνω από την Βουλγαρία με το Λουντογκόρετς-Εσπανιόλ εκεί όπου οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν επιβλητικές εμφανίσεις και βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Προέρχονται από την εντός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με 5-1 και από την εκτός έδρας νίκη στην Ουγγαρία με αντίπαλο την Φερεντσβάρος με 0-3. Για την Εσπανιόλ μόνο προτεραιότητα δεν θα έπρεπε να θεωρείται το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο Μαντσίν έχει διαφορετική άποψη καθώς οι Φακούντο και Ιτουράσπε επανήλθαν από τους τραυματισμούς τους και αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά με τον Κινέζο Λι να είναι ο παρτενέρ του Φακούντο Φερέιρα στην επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Roca θα μείνει στον πάγκο γι’ αυτό το παιχνίδι, ενώ ο Νάλντο θα αγωνιστεί και πάλι (μάλλον ξεχνώντας την ηλικία του). Εντυπωσιακό ρεκόρ κατέχει η Εσπανιόλ στο Europa League καθώς παραμένει για 23 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στο θεσμό. Από αυτά τα 23 παιχνίδια μετράνε 17 νίκες και 6 ισοπαλίες, ένα ρεκόρ πραγματικά εντυπωσιακό. Μετά την Εσπανιόλ ακολουθεί ο Άγιαξ ο οποίος σταμάτησε το αήττητο σερί του στα 21 παιχνίδια. Για τους Βούλγαρους θα απουσιάσει ο καλύτερος τους ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ Κεσέρου ο οποίος έχει πετύχει 3 από τα 8 τέρματα της ομάδας.

Συμπέρασμα: Η Εσπανιόλ δεν θα κάνει ιδιαίτερο ροτέισον, η Λουντογκόρετς δεν έχει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της. Με ισοπαλία παραμένουν στο φαβορί για την πρόκριση και οι δύο, με τους Ισπανούς να παίζουν κομβικό παιχνίδι στο Λεβάντε για το πρωτάθλημα στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν βλέπω να χάνει η Εσπανιόλ, αλλά θα επιλέξω την ισοπαλία.

Στο Χετάφε-Βασιλεία έχουμε μία μάχη πάλι για την πρωτιά με την Χετάφε να βρίσκεται στην πρώτη θέση και την Βασιλεία στην δεύτερη. Σε δηλώσεις τους οι δύο προπονητές ανέφεραν ότι περιμένουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων οι οποίες έχουν μεν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι δυνατές. Η Χετάφε δίνει πολύ βάση στο αμυντικό κομμάτι και μπροστά έχει τον τρόπο να βάλει γκολ. Η Βασιλεία από την άλλη παίζει ένα πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο. Ο Νταμιάν Σουάρεζ είναι αμφίβολος για την Χετάφε, ενώ για την Βασιλεία ο σημαντικός μέσος Οκαφόρ τραυματίστηκε την αγωνιστική που πέρασε με την Τουν.

Συμπέρασμα: Ισορροπημένο το βλέπουν οι δύο προπονητές, κάτι τέτοιο βλέπω και εγώ με το 1-1 να μου κάνει κλικ. Χ ημίχρονο, γκολ-γκολ και Χ τελικό οι επιλογές μου.

Στο Σεβίλλη-Ντουντελάνζ δεν θα ασχοληθώ με τίποτα πέρα από το να σκοράρει ο Νταμπούρ. Ποδοσφαιριστή τον οποίο πιστεύουν στην Σεβίλλη πολύ. Ο Λοπετέγκι θα τον ξεκινήσει βασικό απόψε, ελέω ροτέισον, ενώ και οι οπαδοί επιθυμούν να τον δουν να αγωνίζεται βασικός. Η Ντουντελάνζ προσφέρεται για να σκοράρει και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Στο 1,70 το anytime του, στο 5,00 να σκοράρει πρώτος.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς