19.1 C
Athens

Περέιρα, εξηγήσου τι γίνεται με τον Ευαγγέλου

Με τον ορισμό των διαιτητών στα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Super League, όλοι ασχολήθηκαν με τις επιλογές του Βίτορ Μέλο Περέιρα για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Πώς δηλαδή φέρνει λίγο πριν βγει στη σύνταξη τον 44χρονο συμπατριώτη του Χόρχε Σόουζα, γιατί δεν θα είναι αυτός παρατηρητής ή έστω ο Μαρίν, αλλά έβαλε τον Νίκο Ιωσηφόγλου που θα κάνει έκθεση για τον Πορτογάλο, αν ασχολείται πλέον ο άρχοντας της αναμέτρησης μόνο με ταξίδια, καθώς κάθε λίγο και λιγάκι πάει στην Σαουδική Αραβία, αν θα ζήσει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας…

Ο Πορτογάλος φρέσκος φρέσκος θα είναι στο Καραϊσκάκη. Χωρίς άγχος και πίεση, καθώς και μαντάρα να τα κάνει, δεν περιμένει τίποτα στο μέλλον, από την UEFA. Για την υστεροφημία του βέβαια θα θέλει να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Περέιρα, ώστε κάπου να δικαιωθεί και αυτός για τις επιλογές του.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και αξίζει ιδιαίτερου σχολιασμού, είναι ο ορισμός των διαιτητών σε ένα άλλο παιχνίδι. Στο Σαββατιάτικο ματς του Βόλου με τον ΠΑΟΚ. Ποιον επέλεξε ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής να διευθύνει το παιχνίδι; Τον Αθηναίο Άγγελο Ευαγγέλου. Σε πόσα ματς του ΠΑΟΚ έχει βάλει ο Περέιρα τον συγκεκριμένο ρέφερι; Σε τέσσερα από τα οκτώ!! Είναι αυτό που λένε ότι… δεν γίνεται, αλλά φαίνεται πως με το σύστημα που ακολουθείται, όλα γίνονται.

Ο Ευαγγέλου είχε οριστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος διαιτητής VAR στην Τούμπα, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Την τρίτη αγωνιστική ο Περέιρα τον έβαλε varista στο ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Την έκτη αγωνιστική ο Ευαγγέλου τοποθετήθηκε σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς του ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Σε αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στο… VAR ήταν και πάλι. Φθάνουμε στην όγδοη αγωνιστική όπου ο Αθηναίος ρέφερι τοποθετείται αυτή τη φορά ως πρώτος διαιτητής στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στη Μαγνησία. Τον ακολουθεί πιστά δηλαδή. Μόνο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν ορίστηκε ο Ευαγγέλου. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που είχε ξένους διαιτητές.

Ο Περέιρα φρόντισε να βάλει τον Ευαγγέλου και σε δύο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού. Στην Λάρισα και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ως varista. Να έχεις όμως 26 διαιτητές και να βάζεις έναν στο 50% των αγώνων μιας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα, μάλλον θα πρέπει να το εξηγήσει ο Περέιρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς