17 C
Athens

Νταμπίζας: Με παρουσίασαν σαν τον Χίτλερ, εγώ επεδίωξα να μην υπάρχουν οφειλές

Στο «Γ. Καλαφάτης» βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/10) ο Νίκος Νταμπίζας προκειμένου να αποχαιρετήσει όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έκανε τον απολογισμό του προβαίνοντας σε μια μακροσκελή ομιλία στους παίκτες του και εξήγησε πως δεν είναι έτσι όπως τον παρουσίασαν.

Τόνισε πως οι περισσότεροι στόχοι που έθεσε επετεύχθησαν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν τον ενδιέφερε να είναι αρεστός ούτε στα αποδυτήρια, ούτε στους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά όσα είπε στην ομιλία του:

«Όλοι κάναμε λάθη, και εγώ έκανα λάθη και θα κριθώ γι’ αυτά. Όπως θα κριθώ σε βάθος χρόνου και για τις επιλογές στις μεταγραφές και με ποια κριτήρια έγιναν. Θέλω να σας πως ότι παρότι έφυγα, δεν περίμενα να χάσουμε. Χάρηκα με τη νίκη της ομάδας στο Περιστέρι γιατί ακόμα αισθάνομαι μέλος της ομάδας και ήθελα όταν έρθω για να σας χαιρετήσω το κλίμα να είναι ευχάριστο. Παρακάλαγα να είναι ο Χατζηγιοβάνης ο καλύτερος μας παίκτης. Υπήρχαν κάποιοι στόχοι που τέθηκαν πέρυσι όταν ανέλαβα από τη διοίκηση. Να μην υπάρχουν οφειλές. Και αυτό έγινε με εξαίρεση μια μικρή οφειλή από πέρυσι που ακόμα δεν έχετε εξοφληθεί όλοι σας. Βέβαια οι απλοί εργαζομένοι έχουν εξοφληθεί, ήταν κάτι που το επιδίωξα από την πρώτη μέρα, και πρέπει να το κρατήσει αυτό η ομάδα».

Για το πλάνο της ελληνοποίησης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε θέσει ως πλάνο αυτός της ελληνοποίησης και το δείξαμε από την πρώτη στιγμή, το πόσο το πιστεύουμε. Θεωρώ πως είναι προσβλητικό και για τον προπονητή και για εμένα να λένε πως παίζουν ποδοσφαιριστές από την στιγμή που έφυγα εγώ».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Διάβαζα πράγματα που νιώθω ότι όταν έμπαινα μέσα ήταν λες και έμπαινε ένας άνθρωπος που τον φοβόσασταν, σαν αυτόν με τον μουστάκι και τη σβάστικα στο στήθος και έμπαινα μέσα και με χαιρετάγατε.

Είναι ανήθικο αυτό που γράφτηκε ότι δεν ήθελα τους Έλληνας και μόλις έφυγα έπαιξαν. Είχαμε ένα πλάνο με τον κόουτς. Σέβομαι τα παντελόνια που φοράω πάντα σας έλεγα αλήθεια, ο ρόλος μου ήταν δύσκολος. Δεν είναι εύκολο να λες σε παίκτες όπως ο Μουνιέ ότι δεν τους υπολογίζεις αλλά αυτό έπρεπε να κάνω εγώ. Παρουσιάστηκε μια εικόνα προς τα έξω που ποτέ δεν υπήρξε. Εσείς ξέρετε τι συνέβη πραγματικά. Βγήκε προς τα έξω ότι είχαμε πρόβλημα με τον προπονητή, ενώ όλοι ξέρετε τι έγινε μετά τον Άρη και τι συζητήσεις είχαν γίνει για να παραμείνει ο προπονητής μαζί μας. Υπήρχε στοχευμένη παραποίηση μετά τον Άρη και την Ξάνθη στα όσα σας είπα εδώ. Θυμηθείτε ποια ήταν η θέση μου τότε υπέρ σας και σας στήριξα γιατί σας πιστεύω πραγματικά και δεν ήταν λόγια του αέρα».

Κλείνοντας, είπε: «Εμένα όμως δεν με νοιάζει να είμαι αρεστός στα αποδυτήρια γιατί θέλω η δουλειά μου να γίνεται με τον τρόπο που έχω εγώ αποφασίσει. Δεν έχω σχέσεις με δημοσιογράφους γιατί πάντα ήθελα τα όποια αρνητικά ή θετικά σχόλια να γίνονται ανεξάρτητα από σχέσεις φιλίας. Στην ζωή μου έχω μάθει να δουλεύω με κάποιες αξίες, να είμαι αληθινός, να σέβομαι και να συγχώρω. Με αυτούς τους κανόνες μπήκα εδώ μέσα και με αυτούς σας αποχαιρετώ. Να είστε αληθινοί, να σέβεστε ο ένας τον άλλον. Να γίνετε μια πραγματικά δεμένη ομάδα και ο καθένας στο τέλος να πάρει αυτό που του αξίζει. Σας χαιρετώ και πλέον μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς