19.7 C
Athens

Πορτογάλος γ’ διαλογής ο διαιτητής του Ολυμπιακός – ΑΕΚ!

Ο 44χρονος Ζόρζε Σόουζα (Μανουέλ Ζόρζε ντε Σόουζα το πλήρες όνομά του) θα είναι ο άνθρωπος που θα διαιτητεύσει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ την Κυριακή. Ο Πορτογάλος είναι διαιτητής από το 1993 και έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία το 2002. Από το 2006 είναι διεθνής και με εμπειρία Champions League παλαιότερα, παρ’ όλα αυτά η UEFA τον κατατάσσει στην Β’ κατηγορία (δηλαδή τρίτη τη τάξει, μετά την Elite και την Α’, εκεί όπου βρίσκεται και ο περιβόητος Στέγκεμαν).

Ο Ζόρζε Σόουζα έχει ήδη σφυρίξει αγώνα ελληνικής ομάδας φέτος, αφού ήταν ο διαιτητής αναμέτρησης ΑΕ Λεμεσού – Άρης στην Κύπρο. Εκεί που οι Κίτρινοι πήραν τη νίκη με 0-1 και μαζί την πρόκριση για την επόμενη προκριματική φάση.

Συνολικά, ο Πορτογάλος έχει ένα μάλλον εντυπωσιακό ρεκόρ, μια και έχει διαιτητεύσει έξι φορές αγώνες ελληνικών συλλόγων. Ο Σόουζα έχει παίξει δυο φορές (και μάλιστα στην ίδια σεζόν) τον Αστέρα Τρίπολης (με Μπεσίκτας και Μάιντς), τον Παναθηναϊκό στην ήττα 2-3 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ήταν παρών στο ΑΕΚ – Μίλαν 0-0 αλλά και στο 0-0 του Ολυμπιακού με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς