27.4 C
Athens

Καρχαρίες δάγκωσαν παιδιά στην ακτή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (pics, video)

Το περιστατικό συνέβη σε παραλία της νήσου Φάιερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης • Από το ένα παιδί έβγαλαν θραύσμα δοντιού καρχαρία - Σκληρές εικόνες

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι αρχές όταν σε μια παραλία στη νήσο Φάιερ της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων, δύο παιδιά έπεσαν θύματα επίθεσης καρχαριών, μέσα σε δύο μέρες.

Το περιστατικό συνέβη στην ακτή Ατλάντικ, όπου δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών ένιωσαν το δάγκωμα ενός καρχαρία.

Μάλιστα, από την πληγή του ενός παιδιού οι γιατροί έβγαλαν θραύσμα δοντιού καρχαρία, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν την παραλία.

Ταυτόχρονα, ναυαγοσώστες ερεύνησαν τα νερά και όχι μόνο εντόπισαν, αλλά κατάφεραν να παγιδεύσουν τους δύο καρχαρίες. Αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έφηβους αμμοκαρχαρίες, τελικά τους έριξαν ξανά στο νερό, ενώ η παραλία ξανάνοιξε για τους λουόμενους.

Oι αμμοκαρχαρίες ή οδοντασπίδες όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, δεν είναι εντελώς ακίνδυνοι για τους ανθρώπους, συνήθως όμως δαγκώνουν μόνο αν προκληθούν. Και αυτό μπορεί να συμβαίνει συχνά, καθώς είναι καρχαρίες που ονομάζονται έτσι επειδή του αρέσει να συχνάζουν κατά μήκος της ακτογραμμής, εκεί όπου σκάει το κύμα κοντά στην παραλία και συχνά πολλοί άνθρωποι τους πλησιάζουν και τους τραβάνε προς τα έξω. Σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να φτάσουν από 2 έως 3,2 μέτρα και ζυγίζουν από 90 έως 160 κιλά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς