19 C
Athens

Ο Ιβάν δεν πήγε στο Μαξίμου για Μακεδονία και Πόντιους, αλλά για την πάρτη του

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε ζητήσει συνάντηση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός τον δέχτηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρακάμπτοντας τα όσα έχει πει σε βάρος του το αφεντικό του ΠΑΟΚ.

Θα περίμενε κανείς ότι στην παρούσα συγκυρία συν τοις άλλοις θα έθετε θέμα… αξιοπιστίας του πρωταθλήματος με την αγορά από το κράτος του λογισμικού, προκειμένου στο λειψό VAR που αγοράστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, να προστεθεί και η γραμμή οφσάιντ. Και αν ξέχασε ο Ιβάν ν’ ασχοληθεί με τόσο επουσιώδη ζητήματα, ίσως έθετε επί τάπητος το Μακεδονικό, όπου υπάρχει σύμπτωση(;) απόψεων με τον Πρωθυπουργό. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μακεδόνες με την ονομασία των προϊόντων τους μετά τη συμφωνία των Πρεσπών είναι τεράστια, καθώς οι ανταγωνιστές που διεισδύουν με χαμηλότερο τίμημα στις διεθνείς αγορές, μακεδονικά τα ανεβάζουν, μακεδονικά τα κατεβάζουν. Αλλά ο Σαββίδης έκανε την καρδιά του πέτρα και το ξεπέρασε και αυτό.

Ο Ιβάν ως πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων ξέχασε να βάλει στο τραπέζι και τα προβλήματα που βιώνουν οι Παλιννοστούντες Ομογενείς, όπως είναι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, αλλά και γενικότερα ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού τους. Δεν μπορούσε να τα θέσει όλα…

Ως εκ τούτου όπως έκανε γνωστό το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής». Τρία σ’ ένα δηλαδή. Τόσα χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως τα πράγματα δεν προχώρησαν τόσο όσο θα ήθελε ο Σαββίδης. Ο φίλος του, Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του. Ο πανίσχυρος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Καμμένος ο δικός του άνθρωπος, ο Κώστας Ζουράρις και τόσοι άλλοι πρόθυμοι να στηρίξουν τις επιχειρηματικές του προσπάθειες άφησαν στη μέση τις δουλειές του.

Είδε και απόειδε ο Ιβάν Σαββίδης, πέφτει σε ξένα χέρια. Όχι ότι δεν έχει φιλίες με ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, Σίμος Κεδίκογλου, τρανό παράδειγμα. Και βέβαια ο Κώστας Καραμανλής που είχε πάει και στον γάμο του γιου του Γιώργου Σαββίδη. Ναι, του πρωταθλητή των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, δεν είχε ποτέ αγαστές σχέσεις. Το αντίθετο. Γι’ αυτό και είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Κάτι θα έκανε γι’ αυτό. Μόνο από τα ΜΜΕ που ελέγχει, ο πόλεμος στη Ν.Δ. ήταν αδυσώπητος. Η ζωή βέβαια κάνει κύκλους και οι επιχειρηματίες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Τα Μέσα του Σαββίδη υποβάθμισαν όπως μπορούσαν τη συνάντηση. Όπως θα έκαναν αν πήγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι είχε πει όμως ο Ιβάν για τον Κυριάκο, με αφορμή το θέμα της ΣΕΚΑΠ;

«Αυτός ο κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω».

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε αναφερθεί και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε, εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό δημόσιο να μου πουλήσει τον πονοκέφαλό του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλος του και εξελίχθηκε σε δικό μου» και μιλώντας με σκληρά λόγια είπε αναφερόμενος στη ΝΔ: «Δεν έχουν ανδρισμό στη ΝΔ και προσβάλλουν κάποιοι με την συμπεριφορά τους τον εαυτό τους. Έπρεπε να βγουν και να πουν πως η διαγραφή των χρεών είναι απαραίτητη. Ποιος επενδυτής θα δεχόταν να αναλάβει τέτοιο βάρος; Τόσα πρόστιμα; Ήθελαν να μου πουλήσουν μια εταιρεία και μετά να αποκαλυφθεί το πρόβλημα προστίμου για τη λαθρεμπορία».

Και συνεχίζοντας προσέθετε: «Κάποιοι προβλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του».

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην καταγγελία Μητσοτάκη για την παρουσία του Ευκλ. Τσακαλώτου στο γήπεδο της Τούμπας λέγοντας δεικτικά: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση: «Ο Τσακαλώτος είδε παιχνίδι με Ρώσο ολιγάρχη», κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια». Τελικά η συνάντηση δεν έγινε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά εκεί που ούτε φανταζόταν ο Ιβάν Σαββίδης. Στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί που πήγαινε αλλά με… άλλον οικοδεσπότη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς