15.6 C
Athens

ΑΕΚ – Βόλος 3-2: Διά πυρός και σιδήρου με κεφάτο Μάνταλο

Είχε όλα τα δεδομένα του αγώνα υπέρ της η ΑΕΚ: Και προτού αυτός ξεκινήσει και κατά τη διάρκεια του. Ο Νίκος Κωστένογλου είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην ίδια ενδεκάδα όλα τα «βαριά χαρτιά» του, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε στην Ένωση για να παρουσιάσει μια καλή εικόνα δημιουργικά κόντρα στον Βόλο, ακόμα κι όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η Ένωση τελικά πήρε τη νίκη με 3-2, έστω κι αν χρειάστηκε να αγχωθεί μέχρι να κάνει πέναλτι-μαρς ο Γκαραβέλης στον Ολιβέιρα. Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 16′ όταν ο Χουλτ έστω και με τη βοήθεια της τύχης σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του Χουάν Φεράντο. Οχτώ λεπτά αργότερα όμως, ο Βόλος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή του στιγμή: Ο Μουνίθ έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή της Ένωσης, ο Τόρες με φανταστικό τακουνάκι νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1.

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν κράτησαν για πολύ, αφού στο 31′ ο Λιβάγια έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Ο «πλειμέικερ» των κιτρινόμαυρων ήταν με διαφορά ο πιο κεφάτος, αφού έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις και πρωταγωνίστησε και στα τρία γκολ, σκοράροντας τα δύο και δίνοντας και τη μια ασίστ. Παράλληλα, κέρδισε και την αποβολή του Μουνίθ στο 45+2′. Ο Ισπανός πήγε με δύναμη πάνω στον μέσο της ΑΕΚ και ο Ζαχαριάδης του έδειξε απευθείας τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Θα περίμενε κανείς πως οι γηπεδούχοι θα έδειχναν κάτι δημιουργικά στο δεύτερο μέρος, ειδικά με το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 66′ ο Λιβάγια έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια και ο Γκαραβέλης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 74′ ο Έλληνας γκολκίπερ δίχως λόγω και αιτία βγήκε από τη μικρή περιοχή ανέτρεψε τον Ολιβέιρα κι έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει το 2-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο ματς ο Πέτρος Μάνταλος.

Στον ανοιχτό χώρο, ο Έλληνας μέσος τέσσερα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ έγραψε το 3-1 ύστερα από μια ωραία ολοκληρωμένη συνεργασία (την πρώτη της Ένωσης στο παιχνίδι) με τον Βόλο να δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε. Στο 83′ ο Δημόπουλος εκτέλεσε από μακριά ένα φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Σιμόες και αιφνιδίασε τον Τσιντώτα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-2.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και πάει με καλή ψυχολογία στο Φάληρο να διεκδικήσει τις πιθανότητες της κόντρα στον Ολυμπιακό. Με αυτό το ποδόσφαιρο όμως, το ερώτημα είναι: Μπορεί;

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72′ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Γιακουμάκης), Σιμόες, Βέρντε (76′ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμάντης, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ Αουγκούστο (85′ Ηλιόπουλος), Τόρες (84′ Αλάχ), Ράφαελ, Μουνίθ, Γέντρισεκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς