19.1 C
Athens

Αμφίρροπο το Άιντραχτ – Λεβερκούζεν

Μετά από απουσία έντεκα ημερών και εκείνο το καταπληκτικό 5/5 με τα παιχνίδια της bundesliga , εδώ είμαστε και πάλι. Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων ποτέ δεν μου άρεσαν στοιχηματικά. Ειδικά η φάση των προκριματικών πάντα μου φαίνονταν αδιάφορη ακόμη και να κάτσω να παρακολουθήσω παιχνίδια! Ειδικά με την εικόνα της εθνικής μας ομάδας τα τελευταία χρόνια. Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων τελείωσαν και η κανονικότητα (λέξη που χρησιμοποιείται πολύ τον τελευταίο καιρό στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα) επανέρχεται με τα παιχνίδια των πρωταθλημάτων.

Στη Γερμανία το σημείο που ξεχώρισα είναι από την 3η κατηγορία.Η Ντούισμπουργκ υποδέχεται την Καιζερσλάουτερν, δύο πολύ ιστορικές ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου οι οποίες κατάντησαν να αναμετρούνται για παιχνίδι τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων είναι η ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και τα αμυντικά προβλήματα! Αμφότερες μετράνε 9/11 goal/goal. Βασική επιλογή το g/g+over 2,5(1,80). Επιλογή και ο άσσος της Ντούισμπουργκ σε αποδόσεις διπλασιασμού. Εντός έδρας βγάζει μια ιδιαίτερη δυναμική μετρώντας 4 νίκες στα 5 φετινά εντός έδρας παιχνίδια, βρίσκεται στην 4η θέση και σαφώς διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα από την Λάουτερν η οποία στα 5 φετινά εκτος έδρας παιχνίδια της έχει δεχτεί 16 τέρματα!

Στο παιχνίδι που ανοίγει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη bundesliga η Άιντραχτ υποδέχεται την Λεβερκούζεν σε ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι. Μιλάμε για δύο ομάδες οι οποίες έχουν στο τιμόνι τους προπονητές με παρόμοια φιλοσοφία!Άντι Χιούτερ και Πίτερ Μπος είναι λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου και θεωρώ πως η αναμέτρηση αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος ποδοσφαιρόφιλος. Η Άιντραχτ συνεχίζει να πληγώνεται από τις αμυντικές της αφέλειες. Προέκυψε και ο τραυματισμός του βασικού κίπερ Τραπ που ήρθε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα! Μεσοεπιθετικά όμως δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ο Αντρέ Σίλβα κι έχει ξεκινήσει να κάνει απόσβεση.

Η Λεβερκούζεν από την άλλη δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμη σε κανένα από τα απαιτητικά παιχνίδια που έδωσε, φανερώνοντας σε όλα αμυντικές αδυναμίες(τέσσερα από την Ντόρτμουντ,τρία από την Γιουβέντους ενώ κόντρα στην Λειψία η αντίπαλος της έχασε τα άχαστα). Επιθετικά παρόλα αυτά ειδικά κόντρα σε ομάδες που προσεγγίζουν επιθετικά τα παιχνίδια τους όπως και η Άιντραχτ δηλαδή, βρίσκει χώρους και δημιουργεί ευκαιρίες! Θα κρατήσω το g/g+over 2,5. Επιλογή και το Χ2+g/g.

Στην Τουρκία η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται την Σίβασπορ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.Όσο περίεργο και να φαίνεται η Σίβασπορ βρίσκεται πάνω από την Γάλατα στο βαθμολογικό πίνακα. Μετά το νωθρό ξεκίνημα θεωρω πως η ομάδα του Φατιχ Τερίμ θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.Η διακοπή ήρθε σε καλό χρονικό σημείο καθώς πριν από αυτή μετρούσε 5 παιχνίδια χωρίς νίκη(4 ισοπαλίες-1 ήττα). Θεωρώ πως θα κερδίσει το παιχνίδι όπως παραδοσιακά κάνει τα τελευταία χρόνια κόντρα στην αντίπαλο της αλλά περιμένω να δεχτεί και ένα τέρμα τουλάχιστον όπως παραδοσιακά το δέχεται. Τις 7 τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Σίβασπορ σημείωσε ισάριθμες νίκες, με 6/7 από αυτες τις νίκες να έρχονται έχοντας δεχτεί τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι επιπλέον τη φετινή σεζόν είναι ομάδα του g/g καθώς μετράνε 7/8.

Επιλογές:

Ντούισμπουργκ-Καιζερσλάουτερν g/g+over 2,5(1,80)- 1(2,00)
Άιντραχτ Φρανκφ.-Λεβερκούζεν g/g+over 2,5(1,75)-Χ2+g/g(2,15)
Γαλατάσαραϊ-Σίβασπορ 1+g/g(2,90)

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδης Τάσος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς