21.8 C
Athens

Γκολ εκατέρωθεν στην Ισπανία

Επανερχόμαστε σιγά σιγά μετά την δακοπή των Εθνικών ομάδων και στοιχηματικά με την αναφορά μας στα Ισπανικά παιχνίδια εκεί όπου έχουμε αγωνιστική δράση στην Πριμέρα αλλά και με σούπερ παιχνίδι στην Segunda.

Στην Πριμέρα αρχικά η έκπληξη μέχρι στιγμής της φετινής περιόδου ακούει στο όνομα Γρανάδα. Μία ομάδα που ελκύει με το ποδόσφαιρο που παίζει, με την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, αλλά και με τα πολλά θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει. Βέβαια, την αγωνιστική που πέρασε ηττήθηκε από την Ρεάλ πληρώνοντας το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο αφού βρέθηκε να χάνει με 3-0, ενώ αντέδρασε και μείωσε 3-2, με την Ρεάλ να κάνει το τελικό 4-2. Αρκετοί αμφίβολοι και δύο σημαντικές απουσίες με τον αμυντικό Σάντσες και τον μέσο Montoro να είναι σίγουρα απόντες. Από την άλλη η Οσασούνα με την μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα θα λέγαμε και αυτή ότι κάνει πολύ καλή πορεία καθώς χάνει δύσκολα. 2 νίκες και 5 ισοπαλίες τα υπόλοιπα της παιχνίδια με τέρματα 7 υπέρ και 7 κατά. Μακροχρόνιες μόνο οι απουσίες της με τον Barja και τον Ουνάι Γκαρσία να παραμένουν εκτός.

Η Γρανάδα είναι μία ομάδα που της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Οσασούνα ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι η Γρανάδα θα σκοράρει, αλλά έχει στο μεσοαμυντικό κομμάτι έχει δύο σημαντικές απουσίες οπότε πιστεύω πως θα επαληθευτεί το γκολ-γκολ σε πολύ καλές αποδόσεις (2,20).

Στην Segunda έχουμε σούπερ ντέρμπι με την Κάντιθ να είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και την Λας Πάλμας να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Και οι δύο ομάδες για ένα περίεργο λόγο όμως βρίσκονται σε μία ταραχή. Για την Κάντιθ η μη ανανέωση του συμβολαίου του Cervera έχει φέρει αναστάτωση μεταξύ του κόσμου και της διοίκησης καθώς οι οπαδοί πιέζουν να ανανεωθεί το συμβόλαιο του, που λήγει τον επόμενο Ιούνιο, ενώ στην Λας Πάλμας επικρατεί μεγαλύτερη αναστάτωση και αυτό γιατί υπάρχει λογοκρισία από την πλευρά της διοίκησης στον κόσμο με τους οπαδούς να βγάζουν πανό στο γήπεδο και να ζητάνε την απομάκρυνση του προέδρου. Αγωνιστικά βέβαια ο Μελ έχει στρώσει την ομάδα παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες με αυτές των Ρουμπέν Κάστρο και Αραούχο να ξεχωρίζουν. Σ΄αυτές ήρθε να προστεθεί και η απουσία του Ιταλού Ντρολέ, ενώ ο Πέδρι, ενας 16χρονος εξτρέμ που από τον Ιούνιο θα ανήκει στην Μπαρσα δεν θα αγωνιστεί. Με Βιέρα μπροστά η Λας Πάλμας που είναι αλήθεια ότι της έχει δώσει πολλές λύσεις.

Γκολ-γκολ το βλέπω και αυτό με τις δύο ομάδες να έχουν πλούσιο ταλέντο από την μέση και μπροστά. Προβάδισμα νίκης στην Κάντιθ λόγω των απουσιών και πάλι της Λας Πάλμας.

Πρόταση:

Γρανάδα-Οσασούνα g/g 2,20
Κάντιθ-Λας Πάλμας g/g 2,20

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς