16.4 C
Athens

Ο Ποπόφ έσωσε τα προσχήματα για τη Βουλγαρία

Την ώρα που ο προπονητής της ομάδας του έκανε τον… ανήξερο, ρωτώντας τον διαιτητή για ποιο λόγο διακόπτει το ματς με την Αγγλία εν μέσω ρατσιστικών και ναζιστικών συμπεριφορών στη Σόφια, ο Ίβελιν Ποπόφ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

Ο αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας πήγε στο ημίχρονο στο κομμάτι της προβληματικής εξέδρας, που χαιρετούσε ναζιστικά και έκανε ήχους μαϊμούδων και τους αντιμετώπισε με θάρρος.

«Ήταν σημαντικό να τους μιλήσω στο ημίχρονο γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για όλους. Την ομοσπονδία, την Αγγλία, όλους μας, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διακοπεί οριστικά», είπε ο Ποπόφ, που δε δίστασε να μιλήσει με θάρρος στους θυμωμένους οπαδούς:«Δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο της χώρας μας να έρχεται ένας ξένος παίκτης και να ακούει τι λένε για μας. Αν μου ζήτησαν οι Άγγλοι παίκτες να μιλήσω στους οπαδούς; Όχι. Είμαστε 11 εναντίον 11. Δεν παίζει ρόλο το χρώμα. Όλοι είμαστε το ίδιο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια στο ποδόσφαιρο. Μόνο εμείς, αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να σταματήσουμε αυτές τις ασχήμιες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς