21.8 C
Athens

Αυτοαποθέωση από Μπερμπάτοφ: Οι δημοσιογράφοι να πάνε να γ@@@

Τον… εαυτό του αποθέωσε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην οποία… αυτοχαρακτηρίστηκε καλλιτέχνης, ενώ φρόντισε να «στολίσει» τα ΜΜΕ για την κριτική που του άσκησαν.

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει στην αρχή, αλλά ήταν πραγματικά σημαντικό για μένα να κάνω κάτι το διαφορετικό. Αν με έβλεπες, δεν θα κοιμόσουν ούτε θα έκλεινες την τηλεόραση. Μπορεί να ήταν μια μικρή κίνηση, μια λεπτομέρεια, το πώς θα κοντρόλαρα ή θα άγγιζα την μπάλα. Ήθελα να λέει ο κόσμος “θέλω να το προσπαθήσω αυτό”. Μετά έβλεπες ότι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Είχα τον τρόπο μου να βλέπω το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί ο καθένας να το βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Εννοείται πως δεν μπορείς να παίζεις με 11 καλλιτέχνες στο γήπεδο. Δεν μπορεί να γίνει, δεν χρειάζεσαι 11 σαν εμένα».

Ο Μπερμπάτοφ ανέδειξε ως καλύτερους συμπαίκτες του τους Ρούνεϊ και Κιν: «Ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Ρόμπι Κιν. Ακόμη κι αν δεν μιλάγαμε πολύ εκτός γηπέδου, υπήρχε σεβασμός για όσα έκαναν μέσα στο γήπεδο. Έβλεπε ο καθένας τι κάνει ο άλλος και αυτό μας βοηθούσε να γίνουμε καλύτεροι. Στη Λεβερκούζεν είχα έναν συμπαίκτη που λεγόταν Φράνκα. Σκοράραμε μαζί πολλά γκολ. Μια σεζόν διαλύσαμε την Μπάγερν με 4-1, με δύο γκολ ο καθένας. Έξω απ΄ το γήπεδο δεν λέγαμε λέξη, επειδή δεν μιλούσε αγγλικά ή γερμανικά, αλλά όταν μπαίναμε σε αυτό ήταν λες και κοιμόμασταν μαζί».

Μιλώντας για την απόδοσή του στο διάστημα που έπαιζε στην Αγγλία, ο Βούλγαρος δεν ξέχασε να ανταποδώσει στους δημοσιογράφους τα… καλά τους λόγια: «Υπάρχουν τώρα 6-7 ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου, που τρέχουν λιγότερο απ΄ όσο έτρεχα εγώ. Αλλά όταν επισημαίνεις κάτι, αυτό μένει, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και το παίζουν έξυπνοι. Μπορούν να πάνε να γα@@@ούν. Τσέκαρα τα στατιστικά μου και έκανα 10-11 χλμ. σε κάθε παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς