23.3 C
Athens

Ενάντια στη βία ο Γκιουνές, αλλά στηρίζει τα τουρκικά στρατεύματα

Τον πυροσβέστη προσπάθησε να κάνει ενόψει του αποψινού αγώνα της ομάδας του με τη Γαλλία στο Παρίσι για τα προκριματικά του Euro 2020 ο Σενιόλ Γκιουνές. Με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία να έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών της στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία να έχει τεθεί προς έρευνα από την UEFA, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, κάνοντας έκκληση για ηρεμία.

«Περιμένω μια ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θέλω να πω στους φιλάθλους μας που θα έρθουν να μας δουν από κοντά, να ευχαριστηθούν τον αγώνα και να χειροκροτήσουν και τις δύο ομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι αδερφότητα, είναι ένα όμορφο παιχνίδι που θα έπρεπε να ενώνει τον κόσμο. Ελπίζω οι φίλαθλοι να κινηθούν σε αυτό το πνεύμα και να αφήσουν την πολιτική έξω από το ματς».

Το μήνυμα του Γκιουνές πάντως ήταν αμφιλεγόμενο καθώς, παρόλο που δήλωσε κατά της βίας, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξή του στα… διόλου βίαια τουρκικά στρατεύματα: «Δε θέλω να υπάρχουν θάνατοι. Στηρίζουμε τους στρατιώτες μας, αλλά είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς