19 C
Athens

Ζανκτ Πάουλι: Οι οπαδοί ζητούν να φύγει ο Σαχίν επειδή στηρίζει την επίθεση στη Συρία

Παγκόσμια κατακραυγή γνωρίζει η Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων. Τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι αθλητές επικροτούν τη στάση της χώρας τους και δημόσια είτε χαιρετούν στρατιωτικά όπως έκαναν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Τουρκίας κόντρα στην Αλβανία και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, είτε ανεβάζουν μηνύματα συμπαράστασης.

Κάτι ανάλογο έπραξε ο Τσενκ Σαχίν, ο μεσοεπιθετικός της Ζανκτ Πάουλι, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφία με την τουρκική σημαία και προσευχήθηκε για τη θετική εξέλιξη της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Η στάση του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φίλων της Ζανκτ Πάουλι, οι οποίοι στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης ανέβασαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και απαίτησαν από τη διοίκηση να διώξει από την ομάδα τον Σαχίν. Υπενθυμίζουμε πως ο σύλλογος έχει ταχθεί μέσω και του καταστατικού της, κατά των εθνικιστών, ναζιστών, φασιστών και για αυτό έχει αποφασίσει να συναντήσει άμεσα τον Σαχίν, προαναγγέλοντας εξελίξεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς