16.1 C
Athens

Πέδρο, ξεκίνα απ’ τα βασικά της Α’ Δημοτικού…

Ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στη φετινή προετοιμασία, γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Γκενκ με 4-0

Στο πρώτο σοβαρό τεστ προετοιμασίας ο Ολυμπιακός σκορπίστηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (4-0) από την Γκενκ στο Βέλγιο. Ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά, από την Α’ δημοτικού. Να φτιάξει μία ομάδα με σαφή καταμερισμό ρόλων. Ο Μπουχαλάκης δεν είναι αμυντικό χαφ, ο Ανδρούτσος, επίσης. Οι δυο πλάγιοι μπακ με τους χαφ, δεν είχαν ουδεμία βοήθεια. Τα δυο κεντρικά μπακ, ο Βούκοβιτς με το Σισέ δεν εμπνέουν καμία, απολύτως, εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα ο δεύτερος. Ο Ποντένσε είναι μεγάλος παίκτης, αλλά κοντά του πρέπει να μάθουν οι υπόλοιποι να παίζουν με τις εμπνεύσεις του.

Από εκεί και πέρα: Είναι απαράδεκτο ένας αμυντικός χαφ στη μία φάση να βρίσκεται να μαρκάρει στο κόρνερ και την αμέσως επόμενη φάση να βρίσκεται το… απέναντι κόρνερ, όπως ο Μπουχαλάκης. Τα δυο αμυντικά χαφ μοιράζουν το γήπεδο.

Είναι απαράδεκτο οι Βέλγοι να βρίσκονται μόνοι κι ανενόχλητοι για σουτ έξω από την περιοχή.

Τρεις φορές σε όλο το ματς ο Ομάρ είχε την μπάλα και σήκωνε τα χέρια, δεν είχε που να την πασάρει. Που σημαίνει ότι δεν υπήρχε πλάνο επίθεσης.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν αμύνθηκε σωστά, αλλά και δεν δημιούργησε ούτε φάση στην εστία της Γκενκ. Δέχτηκε δυο γκολ, οι Βέλγοι είχαν, ακόμα χαμένο πέναλτι και δοκάρι κι αυτό καταδεικνύει ανάγλυφα την εικόνα του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε μ ‘ένα σχήμα 4-2-3-1 όπου ο ένας εκ των δυο αμυντικών χαφ ήταν ο Μπουχαλάκης. Καλός παίκτης, τεχνίτης, αλλά αμυντικό χαφ δεν είναι. Τα μπακ δεν είχαν καμία απολύτως συνεργασία τόσο στον επιθετικό, όσο και τον αμυντικό τομέα κι αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Στο πρώτο γκολ κανένας δεν μπορεί να ρίξει ευθύνη, είναι από τις φάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν, να μπερδευτούν δηλαδή οι δυο κεντρικοί αμυντικοί και να στην ουσία να σερβίρουν έτοιμο γκολ στον αντίπαλο. Στο δεύτερο γκολ, όμως, είναι απαράδεκτο για μία άμυνα να υπερτερεί κατά τρεις των αντιπάλων και να το δέχεται. Όπως απαράδεκτο είναι στο δοκάρι να παίρνει κεφαλιά ο αντίπαλος μόνος και ανενόχλητος.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε δυο απανωτές ευκαιρίες με το ξεκίνημα σε εμπνεύσεις του Ποντένσε που αντικατέστησε τον Φετφατζίδη και το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και πάλι ήταν «γυμνός» έξω από την περιοχή του.

Ο Ανδρούτσος που αντικατέστησε τον Καμαρά δεν ανταποκρίθηκε. Στο μεταξύ, έγινε και το 3-0 από ανόητο πέναλτι του Σισέ κι οι Βέλγοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες κι έκαναν και το 4-0 σε μία φάση όπου ο επιθετικός διανύει απόσταση 30 μέτρων χωρίς αντίπαλο και σουτάρει ανενόχλητος.

 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80’ Κούτρης), Χριστοδουλόπουλος (80’ Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς