21.8 C
Athens

Με την ορμή της Σοσιεδάδ και την παράδοση της Ατλέτικο στο «Θορίγια»

Τέσσερα παιχνίδια ξεχώρισα από την σημερινή αγωνιστική σε La Liga και Segunda και σε αντίθεση με αυτό που κάνω εδώ και καιρό πρώτα θα τα αναφέρω και μετά θα αναλύσω γιατί επιλέγω τα συγκεκριμένα.

Πρόταση:

Ουέσκα-Μάλαγα Under 2,5 1,50
Οβιέδο-Νουμάνθια 1 1,80
Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2 1,70
Σοσιεδάδ-Χετάφε 1 1,85

Ξεκινάμε ανάποδα λοιπόν και επιλέγουμε το Under στο Ουέσκα-Μάλαγα. Ομάδες που έχουν από τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία, με την Ουέσκα να έχει δεχτεί μόλις 5 τέρματα σε 9 αγώνες, ενώ και η Μάλαγα πριν δεχτεί τα δύο από την Σαραγόσα είχε παθητικό 6 τέρματα σε 8 παιχνίδια. Το πρόβλημα των δύο ομάδων είναι κυρίως επιθετικό με την Μάλαγα να βρίσκει δίχτυα δύο φορές κόντρα στην Σαραγόσα, αλλά η Ουέσκα τις φορές που κέρδισε να το έκανε με 1-0.

Στο Οβιέδο-Νουμάνθια έχουμε το παράδοξο η Οβιέδο να είναι τελευταία στην βαθμολογία, αλλά να διαθέτει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Ορτούνιο με 7 τέρματα σε 9 παιχνίδια. Στα τελευταία δύο παιχνίδια παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο αφού πήρε εντός έδρας ισοπαλία από την πολύ καλή φέτος Σαραγόσα, πήγε και κέρδισε την Τενερίφη εκτός έδρας με 0-1. Η Νουμάνθια είναι ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα η Οβιέδο να αρχίσει να ανεβαίνει βαθμολογικά.

Η Ατλέτικο ταξιδεύει στην Βαγιαδολίδ με στόχο το τρίποντο και μόνο για να πλησιάσει και πάλι την Ρεάλ σε απόσταση βολής. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα του Σιμεόνε που τελευταία ήττα από την Βαγιαδολίδ στο Θορίγια ήταν το 2008.

Το άλλο σημείο που στάθηκα από την La Liga είναι ο άσος της Σοσιεδάδ με την Χετάφε να είχε ταξίδι στην Ρωσία για το Europa League μεσοβδόμαδα χωρίς ο Μπορνταλάς να ξεκουράσει ιδιαίτερα τους βασικούς του παίκτες. Η Σοσιεδάδ είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και ειδικά επιθετικά μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Άσος για την πολύ ποιοτική Σοσιεδάδ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς