18 C
Athens

Η Β’ Ισπανίας στο… πιάτο

Ημέρα Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα, αλλά εμείς μόνο με αυτό δεν θα ασχοληθούμε καθώς η υπόλοιπη στοιχηματική ομάδα ασχολήθηκε αμιγώς με αυτό. Εμείς θα αναλύσουμε την Segunda της Ισπανίας καθώς πάλι υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική με 4 αγώνες.

Ξεκίνημα με το Αλμπαθέτε-Ράσινγκ Σανταντέρ με την Αλμπαθέτε να μένει πίσω όσον αφορά την εξάδα μετά την ήττα από την Λας Πάλμας. Ομάδα που μπορεί αμυντικά να παρουσιαστεί άψογη (εξ ου και οι 4 νίκες με 1-0), αλλά μπορεί και να διασυρθεί (0-4 εντός από την Τενρίφη, ήττα από την Λας Πάλμας 3-2). Από την άλλη η Ράσινγκ έκανε κακό ξεκίνημα. Σ αυτό συνετέλεσαν και οι 4 κόκκινες κάρτες στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Ομάδα που έχει καλό υλικό με τον Αλέξις στην άμυνα(χρόνια στην Πριμέρα με Χετάφε κλπ), τον Τσεχούδο, αλλά και τον Νταβίντ Μπαράλ να είναι οι γερόλυκοι.

Αυτός όμως που ξεχωρίζει είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Γιοντά. Ένας ποδοσφαιριστής έμπειρος, αγωνίζεται ως μέσος και γνωρίζει την κατηγορία ενώ έχει σε 8 συμμετοχές 4 γκολ. Η Ράσινγκ προέρχεται από ακόμα μία εντός έδρας ισοπαλία το 0-0 με τη Νουμάνθια, ενώ προηγήθηκαν η εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Χιχόν και η νίκη με 4-0 με αντίπαλο την Μιραντές. Αλλοπρόσαλλη η Αλμαθέτε, η Ράσινγκ δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της. Σημαντική η απουσία του Τσεχούδο για την Ράσινγκ, η Αλμπαθέτε με τα 3 γκολ που δέχτηκε από την Λας Πάλμας θα ξαναδώσει έμφαση στην άμυνα, θα επιλέξω το under 2,5, ενώ αν επέλεγα σημείο αυτό θα ήταν το διπλό στο 3,25.

Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Εξτρεμαδούρα στο εκτός έδρας ματς με την Αλκορκόν με 0-2, αντιμετωπίζει μία Έλτσε η οποία τρέχει αήττητο σερί πέντε αγώνων στο πρωτάθλημα . Για την Εξτρεμαδούρα ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, ενώ και για την Έλτσε η σεζόν ξεκίνησε με αυτόν τον στόχο με την ομάδα να διαθέτει το τέταρτο μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας και κατά την άποψη μου η 6η θέση μέχρι στιγμής είναι too much για τους φιλοξενούμενους μέχρι στιγμής. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες δε νομίζω να στενοχωρηθούν ιδιαίτερα με την ισοπαλία.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το μπάτζετ δεν παίζει πάντα μπάλα είναι η Φουενλαμπράδα, ομάδα που διαθέτει το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας μόλις 7,6 εκ ευρώ, αλλά δείχνει ότι τα πάει εξαιρετικά καταλαμβάνοντας αυτή τη στιγμή τη 5η θέση της βαθμολογίας. Έχοντας κάνει σε 7 αγωνιστικές μόλίς μία ήττα και ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι κόντρα στην Σαραγόσα. Αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Νουμάνθια, η οποία πήρε σημαντικό βαθμό στην έδρα της Ράσινγκ στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Δύσκολα χάνει η Φουενλαμπράδα, 4 ισοπαλίες σε 8 αγώνες μετράει και η Νουμάνθια και νομίζω ότι θα έχουμε εδώ την 5η.
Από ισοπαλία προέρχεται και η Ράγιο με τον στόχο της ομάδας να είναι ξεκάθαρα η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρει. Χωρίς να έχει χάσει πολλά από τα βασικά της στελέχη και διαθέτοντας ένα προπονητή ο οποίος είναι προσωπική συμπάθεια νομίζω ότι θέλει να προσαρμοστεί λίγο ακόμα στην κατηγορία για να ξαναπετύχει την άνοδο.

Η Αλκορκόν είναι η κλασική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, ομάδα που μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι αλλά μπορεί να κάνει ζημιά ανά πάσα στιγμή και έτσι δικαιολογείται και το αήττητο εκτός έδρας σερί μέχρι στιγμής με 2 νίκες και δύο ισοπαλίες. Νομίζω ότι η Ράγιο θα κερδίσει, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του Πάκο Χέμεθ είναι τέτοιος που επιτρέπει στον αντίπαλο πολλές αντεπιθέσεις. Νομίζω ότι θα δεχτεί και γκολ. Άσος πρώτα, γκολ-γκολ έπειτα.

Πρόταση:

Αλμπαθέτε-Ράσινγκ Under 2,5 1,55
Εξτρεμαδούρα-Έλτσε Χ 3,00
Νουμάνθια-Φουενλαμπράδα Χ 3,10
Ράγιο Βαγεκάνο-Αλκορκόν 1 / goal-goal 1,70 / 2.00

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς