18.8 C
Athens

Το… θαύμα του Κλόσνερ που επέλεξε ο Περέιρα

Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι 24 Νοεμβρίου 2016. Η Φιορεντίνα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Ο Ουρουγουανός μέσος Σεμπάστιαν Κριστόφορο στο 19΄ εξαπολύει κεραυνό, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και σκάει μέσα από τη γραμμή. Η Ιταλική ομάδα όμως δεν ισοφαρίζει καθώς ο Ελβετός διαιτητής Στέφαν Κλόσνερ, έχει αντίθετη άποψη, διατάζοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι!! Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στην εκπνοή να κυριαρχήσει 3-2 και να φράσει στην πρώτη του νίκη επί Ιταλικού εδάφους. Ο Κλόσνερ έχει κάνει το θαύμα του.

Αυτόν τον διαιτητή με τους βοηθούς που τον πλαισίωναν στην Φλωρεντία, επέλεξε ο Περέιρα για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ο 38χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το 2012 και έχει σφυρίξει αρκετά Ευρωπαϊκά παιχνίδια στην καριέρα του, αλλά η εμπειρία δεν συμβαδίζει με τα σφυρίγματά του.

Πριν λίγους μήνες ο Κλόσνερ είχε σφυρίξει παιχνίδι για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Ελβετίας (Ξαμάξ-Ααράου) και απέβαλε παίκτη των γηπεδούχων, τον επιθετικό Νουτζόλο, γράφοντας στο φύλλο αγώνα ότι τον έφτυσε. Αρχικά, ο παίκτης τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, όμως δικαιώθηκε στην έφεση, επειδή στο βίντεο δεν προέκυπτε ότι έφτυσε τον ρέφερι που έβαλε ο Περέιρα στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Έγινε έφεση στην έφεση, δηλαδή σε βάρος του παίκτη, όμως και πάλι αυτός αθωώθηκε. Όσες φορές και να δει κάποιος το βίντεο του αγώνα, θα διαπιστώσει ότι ο Νουτζόλο, δεν γυρίζει καν το κεφάλι του προς τον διαιτητή. Τώρα πώς τον έφτυσε, μόνο ο Κλόσνερ ξέρει. Μάλιστα στις 30 του περασμένου Μαϊου έκανε δήλωση παραίτησης επειδή δεν τον πίστεψαν. Παρόλα αυτά ορίστηκε και στα προκριματικά του Europa League και σε αγώνες της χώρας του και δεν αρνήθηκε να πάει….

Η ώρα της αλήθειας έφθασε όμως για τον Περέιρα, καθώς την Κυριακή όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους Ελβετούς καλεσμένους του. Για τον Πορτογάλο έχουν χαθεί ως δια μαγείας Ιταλοί, Γάλλοι, συμπατριώτες του, κι επιστρατεύει κεντροευρωπαίους και σκανδιναβούς.

Δεν επιλέγει μάλιστα τυχαίους, αλλά αυτούς που έχουν σφυρίξει σε αγώνες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!

Τον περασμένο Μάρτιο, με τον Δανό Κελέ, ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας 2-0 τον Παναθηναϊκό με το πρώτο γκολ κακώς να μετράει, καθώς ο Μάτος στη διεκδίκηση της μπάλας ψηλά, χτυπάει στο πρόσωπο με τον αγκώνα του τον Κολοβέτσιο, προτού η μπάλα φτάσει στον Μαουρίτσιο. Το επιθετικό φάουλ δεν καταλογίστηκε και ο Γιάκομπ Κελέ πήγε στη σέντρα, καθώς δεν τον απασχολούσε τι βαθμό θα του βάλει ο Μαρίν… Ο Δανός είχε παίξει νωρίτερα και το ΠΑΟΚ-Γκαμπάλα 0-0.

Τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 είχε διευθύνει ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, που είχε παίξει νωρίτερα (10 Δεκεμβρίου 2015) το Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1 με το γκολ του Μακ στο 33΄, όπως και το ΠΑΟΚ-Ντινάμο Μινσκ 6-1 που είναι η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη του δικέφαλου του βορρά.

Στις 11 Μαϊου 2019, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ με διαιτητή τον Γερμανό Τσβάϊερ, που είχε παίξει νωρίτερα και το ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 και το Μακάμπι Χάϊφα-ΠΑΟΚ 0-0.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς