18.1 C
Athens

Οι Iron Maiden έβαλαν «φωτιά» στo Terra Vibe (videos)

H συναυλία της χρονιάς στο Rockwave • Το «κτήνος»… άλωσε τη Μαλακάσα

Οι… άγριες διαθέσεις των φαν φάνηκαν από νωρίς όταν με κάθε τρόπο ξεκίνησαν για τη Μαλακάσα μποτιλιάροντας για ώρες την Αττική Οδό. Αλλά και οι Iron Maiden τους αποζημίωσαν πλήρως για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, χαρίζοντάς τους μια εκπληκτική βραδιά.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 35.000 ανθρώπους που βρέθηκαν χθες στο Terra Vibe έφυγαν με την αίσθηση πως παρακολούθησαν ίσως την καλύτερη συναυλία της χρονιάς.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα (το 1988) και επτά μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα (το 2011), οι Iron Maiden είχαν λείψει στο κοινό τους και αυτό φάνηκε. Τα εισιτήρια για τη συναυλία ήταν από καιρό sold out και άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στη Μαλακάσα, οι περισσότεροι ντυμένοι με μπλουζάκια του συγκροτήματος. Οι παλιοί για να θυμηθούν, οι νέοι για να μάθουν και όλοι μαζί για να απολαύσουν.

Και απόλαυσαν πραγματικά. Γιατί το συγκρότημα είχε φροντίσει να δημιουργήσει ένα set list που περιελάμβανε τις πιο κλασικές στιγμές της δισκογραφίας τους, δημιουργώντας μια εκρηκτική μουσική ατμόσφαιρα, που τη συνόδευαν εντυπωσιακά εναλλασσόμενα σκηνικά.

Το συγκρότημα καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα να ξεκινήσει γιατί όπως είπε ο Ντίκινσον, ήθελε να βρεθούν μέσα στο συναυλιακό χώρο όλοι όσοι βρίσκονταν απέξω. Και όταν ξεκίνησε, αποζημίωσε με το παραπάνω το κοινό του. Ενα αιωρούμενο αεροπλάνο στο σκηνικό και καπνογόνα δημιούργησαν το τέλειο σκηνικό για να ακουστεί το «Αces High» που από τις πρώτες νότες που ακούστηκαν δημιούργησε πανζουρλισμό στο κοινό.

Ακολούθησε το «Where Eagles Dare» που επίσης είχε να ακουστεί live 13 χρόνια, ενώ αμέσως μετά ήρθε το μήνυμα του Ντίκινσον, ο οποίος δια μικροφώνου δήλωσε ότι κάποιες φορές για να αποκτήσει κανείς την ελευθερία του ο μοναδικός τρόπος είναι με το να χυθεί αίμα.

Οι Iron Maiden στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας τους («Legacy Of The Beast Tour») παίζουν τραγούδια που έχουν να ακουστούν χρόνια, όπως το «Flight of Icarus», στο οποίο μάλιστα ο Ντίκινσον εμφανίστηκε στη σκηνή με φλογοβόλα και έναν ιπτάμενο Ικαρο στο σκηνικό.

Αλλα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα: «The Clansman», «For the Greater Good of God» και «Sign of the Cross» (με τους απαραίτητους σταυρούς στο σκηνικό).

Σημαντικό ρόλο εκτός από τον Ντίκινσον, τον Στιβ Χάρις και την παρέα τους, είχε ο Eddie, η θρυλική μασκότ του γκρουπ, που εκτός από μέρος του σκηνικού εμφανίστηκε και ζωντανά στη σκηνή και συγκεκριμένα στο τραγούδι «The Trooper», ξιφομαχώντας με τον frontman του συγκροτήματος, ο οποίος προς το τέλος του κομματιού ανέμιζε την ελληνική σημαία ξεσηκώνοντας το κοινό.

Ακολουθώντας το «Scream for me Athens» και με τα διαδοχικά «Fear of the Dark», «The Number of the Beast» και «Iron Maiden», η ιστορική heavy metal μπάντα απογείωσε τους χιλιάδες οπαδούς της, ενώ για το encore οι Μaiden κράτησαν τα επίσης εμβληματικά «The Evil That Men Do», «Hallowed Be Thy Name» και «Run to the Hills».

Προτού αποχαιρετήσει και κατεβεί από τη σκηνή ο Ντίκινσον επιφύλαξε μια (μίνι) έκπληξη για τους Ελληνες φίλους του. Eνα κομμάτι που σχεδόν πάντα απουσιάζει από το set list των συναυλιών των Iron Maiden, το τραγούδι «Alexander The Great», δεν παίχθηκε ακριβώς από την μπάντα χθες στο Terra Vibe, αλλά λόγω της προτροπής του κοινού ο Ντίκινσον τραγούδησε μια αποστροφή από τους στίχους του, προτού αποχαιρετήσει οριστικά το κοινό.

Το ραντεβού με το ελληνικό κοινό ανανεώθηκε μαζί με μια υπόσχεση. Η επόμενη φορά να μην είναι τόσο μακρινή…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς