18.6 C
Athens

Ισπανία: Το κουπόνι της Παρασκευής (27/9)

Με την επιβλητική νίκη της Σοσιεδάδ έκλεισε το τριήμερο στην Ισπανία με τους Βάσκους να αποδεικνύουν πως δεν αρκεστούν μόνο στο ρόλο του φαβορί για την εξάδα αλλά θα προσπαθήσουν να καπαρώσουν την 4η θέση αφού Σεβίλλη και Βαλένθια κυρίως είναι εκτός τόπου και χρόνου τελευταία. Για την Θέλτα δεν θα πω τίποτα, απλά έκανε δύο βήματα πίσω με τη χθεσινή ισοπαλία και ενώ προηγουμένως είχε αποσπάσει ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.

Στα σημερινά έχουμε ένα παιχνίδι για την La Liga και ένα για την Segunda. Στην Πριμέρα η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Μπέτις με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στους 8 βαθμούς, τους γηπεδούχους να προέρχονται από καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και ενώ είχαν προηγηθεί δύο νίκες επί της Βαγιαδολίδ και της Λεγκανές. Από την άλλη η Μπέτις επέστρεψε στις νίκες μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μπόρεσε να αντιδράσει κερδίζοντας τη Λεβάντε με 3-1 παρά τις πολλές απουσίες που είχε. Ο αριστερός μπακ Αλμπερτ Μορένο θα απουσιάσει από την Βιγιαρεάλ για ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ για την Μπέτις σίγουροι απόντες είναι οι Σίδνει και Φεκίρ. Ομάδες που έχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και πολύ ταλέντο επιθετικό θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν δεν μπουν εκατέρωθεν γκολ. Γκολ-γκολ περίπου σε αποδόσεις 1,60.

Για την Segunda έχουμε την αναμέτρηση της Λας Πάλμας με την Αλμπαθέτε με τους γηπεδούχους να είχαν πολλά οικονομικά προβλήματα στην αρχή της περιόδου και μοιραία το ρόστερ τους είναι αρκετά περιορισμένο, όχι όμως και χωρίς ταλέντο καθώς μόνο οι Αραούχο και Ρουμπέν Κάστρο που διαθέτουν επιθετικά μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα. Έλα όμως που είναι μακροχρόνια τραυματίες με τον Πέπε Μελ να μην έχει βρει ακόμα τη λύση επιθετικά καθώς η ομάδα διαθέτει την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας έχοντας βάλει μόνο 4 γκολ σε 7 αναμετρήσεις και μοιραία έχει βρεθεί εντός ζώνης υποβιβασμού.

Ο Πέκχαρτ πήρε την ευκαιρία του κόντρα στην Αλμερία αλλά δεν την αξιοποίησε, ενώ οι υπόλοιποι επιθετικοί είναι νεαροί από την β’ ομάδα. Άρα ο μόνος που απομένει και θα βαπτιστεί επιθετικός είναι ο Γιοναταν Βιέρα. Επιπλέον ο στυλοβάτης της άμυνας Μαντοβάνι είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί σήμερα. Το παράδοξο είναι ότι και η Αλμπαθέτε που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα έχει πετύχει μόνο 4 γκολ αλλά είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας και αυτό γιατί όλες οι νίκες που έχει κάνει είναι με 1-0. Ο Αργεντινος αμυντικός Νικολας Γκοροσίτο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και θα απουσιάσει. Αρκετά προβλήματα και για τις δύο ομάδες. Η Λας Πάλμας στην επίθεση, για την Αλμπαθέτε η απώλεια του Γκοροσίτο είναι σημαντική. Ομάδες που σκοράρουν με το σταγονόμετρο, νομίζω ότι η ισοπαλία εδώ είναι πολύ πιθανή.

Πρόταση:

Βιγιαρεάλ-Μπέτις G/G 1,60
Λας Πάλμας-Αλμπαθέτε Χ 3,30

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς