22.5 C
Athens

Ο Γαλατσόπουλος μαρτύρησε δίχως ξύλο: χορηγός το κράτος, μεσάζοντας ο Ζομπανάκης!

Έπεσε δουλίτσα σήμερα, αφού η Πορτοκαλί Στοά δούλεψε διπλοβάρδια. Παρότι είμαι ξεθεωμένος, δεν πρόκειται να σας αφήσω έτσι. Πως σας φάνηκαν οι δηλώσεις του μίστερ Γαλατσόπουλου; Καλές; Έδωσε κανείς βάση στις ευχαριστίες του ή τσάμπα ασχολούμαι μαζί σας, προσπαθώντας να σας πονηρέψω;

Πριν από κάποιες μέρες σας έγραφα για έναν παράγοντα από το νησί του πρωθυπουργού και του υφ. Αθλητισμού που παίζει έναν ρόλο στην ιστορία με τη χορηγία της ΕΚΟ/ΕΛΠΕ. Κι εκεί που νομίζαμε ότι ενδεχομένως να ήθελε να κρατήσει low profile και να μη δώσει λαβές για σχόλια, ήρθε η δημόσια μνεία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Χωρίς ξύλο μαρτύρησε ο μίστερ Γαλατσόπουλος: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Κωστή Ζομπανάκη για την συμφωνία με την ΕΚΟ» είπε ο γίγαντας και κάποιοι κοιταζόντουσαν μεταξύ τους.

Πέρα από διάσημος επιχειρηματίας και κοφτερό μυαλό, ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνου έχει και αρκετά πάρε – δώσε με τους συντοπίτες του που βρίσκονται πλέον στην εξουσία. Ναι, έχει επαφές και με τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά οι άκρες του φτάνουν πολύ πιο πάνω: κατευθείαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με χανιώτικες ρίζες και οι δυο, έχουν κάμποσα κοινά να μοιραστούν. Ο Κ. Ζομπανάκης ήταν εκείνος που ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα, πείθοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να εμπλακεί στον βρώμικο κόσμο του ελληνικού μπάσκετ και να λερώσει τα χέρια της με μια κρατική χορηγία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδίδει εύγλωττα και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Basket League απόντος του Ολυμπιακού. Εκεί που δεν πλησιάζει ο ιδιωτικός τομέας, επεμβαίνει το βαθύ κράτος. Μην πάει ο νους σας πως… κονόμησαν οι ΚΑΕ ε; Είπαμε, λιγότερα από 20 χιλιάρικα αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα. Γι’ αυτό μαθαίνω πως κάποιες εξ αυτών ετοιμάζονται να βγουν στα κάγκελα. Ένα – ένα όμως.

Μετά τιμής…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς