19.3 C
Athens

Ο Παππάς «υπέρ της ίσης μεταχείρισης των ομάδων». Ο Παππάς!

Την επίκαιρη επερώτηση τεσσαράκοντα τριών (43) βουλευτών (δηλαδή ατόμων που… βουλεύονται, ήτοι διαλέγονται σκεπτόμενοι) υπογράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος Παππάς.

Πρόκειται για τον γνωστό τοις πάσι «ηρακλέα του στέμματος» της κυβέρνησης Τσίπρα, πρώτο μεταξύ ίσων (οι υπόλοιποι Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος, Χαρίτσης και για ένα αρχικό διάστημα Κοντονής), ο οποίος υπογράφει, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, πως ανησυχεί «για τον κίνδυνο παραβίασης των Αρχών (με κεφαλαίο παρακαλώ) του ελεύθερου ανταγωνισμού», για «το τεράστιο πρόβλημα της σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει όταν συμμετέχει κάποιος που ελέγχει πλήρως τις χρηματοροές των ανταγωνιστών του», για «το εάν θα επηρεαστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος που πρέπει να γίνεται με συνθήκες ίσης μεταχείρισης των ομάδων, πλήρους διαφάνειας και ισονομίας».

Οι έντονες και δημόσιες πλέον ανησυχίες του κ. Νίκου Παππά καταγράφονται με αφορμή την εν εξελίξει διαδικασία πιθανής απόκτησης από την εταιρεία Alter Ego περί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, η οποία ελέγχει τη συνδρομητική τηλεόραση της Nova, που με τη σειρά της διαχειρίζεται, έναντι συμφωνημένου τιμήματος, τα τηλεοπτικά δικαιώματα πολλών (συνολικά εννιά) Π.Α.Ε. της Super League 1.

«Πρώτη μούρη στο καβούρι» με φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του ο κ. Παππάς κανοναρχεί, από θέσεις αρχής υπέρ «της ίσης μεταχείρισης των ομάδων, της πλήρους διαφάνειας και της ισονομίας» τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης και, σύμφωνα με τα κοινοβουλευτικά ήθη περιμένει απαντήσεις.

Όλα αυτά ο κ. Παππάς, κυρίες και κύριοι!

Όλα αυτά ο γιος της δρακογενιάς, που ξεκινάει από τον τιτανοτεράστιο επαγγελματία συνδικαλιστή της ΔΕΗ Στέλιο Παππά, τον επονομαζόμενο και «τσαντάκια», που ξεκίνησε τίγκα στην επανάσταση και κατέληξε να πουλάει επανάσταση στις στημένες συνδικαλιστικές διαδικασίες του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού και να διορίζεται αμισθί πρόεδρος στην ΕΑΣΘ την οποία εγκατέλειψε με χρέος (στα δύο χρόνια της θητείας του) ογδόντα έξι εκατομμυρίων (86.000.000) ευρώ.

Όλα αυτά, ο εμπνευστής του περιβόητου νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δια χειρός του γίγαντα της νομικής σκέψης Γιάννη Δρόσου, που κατέληξε στα σκουπίδια και γέλασε το παρδαλό κατσίκι.

Όλα αυτά ο σκοτεινός συνωμότης του Μεγάρου Μαξίμου, που συνδιαλεγόταν (παρέα με τον κυρ Αλέκο με το κίτρινο γελέκο) με είσοδο από τη διπλανή πόρτα με επιχειρηματίες του χώρου του ποδοσφαίρου, συμφωνούσε στην ανατροπή της αιρετής διοίκησης της ΕΠΟ κι έστελνε τα τάγματα εφόδου του Κοντονή να στήσουν το παιχνίδι και να πάρουν την κορυφαία Ομοσπονδία «δια την κάθαρσιν και την εξυγίανσιν»…

Όλα αυτά ο φύλακας των εν Ιθάκη βοσκοτοπίων του Καλογρίτσα που ήθελε να τα ανταλλάξει ο ατιμούλης με τηλεοπτική άδεια.

Όλα αυτά ο νταραβεριτζής του Μανώλη Πετσίτη, απεσταλμένου του Μαξίμου στην υγιή επιχειρηματική τάξη, που «κάπου τον είδε, κάπου τον ξέρει, κάπου τον έχασε μετά…».

Όλα αυτά ο ταξιδευτής της Βενεζουέλας παρέα με κάτι δικηγόρους ειδικούς περί «το δίκαιο των off shore» εταιρειών, που έψαχνε μαρούλια και μπρόκολα για εισαγωγή στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ο αποστολέας του Καλογρίτσα στον Μαρινάκη για να πληρώσει ο Βαγγέλης την τηλεοπτική άδεια του ΣΥΡΙΖΑ με μπροστινό τον αποτυχημένο Καρδιτσιώτη εργολάβο.

Όλα αυτά, αναμεμιγμένα με μπηχτές για την αντικατάσταση της κας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο επαγγελματίας άεργος αριστερός που ψήφιζε τον διορισμό της, ως Προέδρου, παρέα με τη Χρυσή Αυγή (και κανένα άλλο κόμμα), επειδή «οι ψήφοι δεν μυρίζουν».

Όλα αυτά ο τυπάκος που τον ψάχνει το ΙΚΑ να τον τιμήσει γιατί βρέθηκε ένσημο στο όνομα του…

Κι ύστερα περιμένετε εσείς σωτηρία γι’ αυτό τον τόπο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς