22.8 C
Athens

Ξεμπροστιάζεται η ΕΠΟ με τα επεισόδια της Τούμπας

Ξεμπροστιάζεται η ΕΠΟ με τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη, καθώς αναδείχτηκε η σπουδή της ν’ αλλάξει τον κανονισμό για τις ποινές λόγω επεισοδίων και να προβλέπονται χάδια για τις βιαιότητες.

Κόντρα στην λογική της Κυβέρνησης για αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου, προκειμένου να περιοριστούν στα επεισόδια η ΕΠΟ υποδέχεται με… πρόστιμο τον ΠΑΟΚ, παρά τα όσα αναφέρει η Αστυνομία για το ντέρμπι της Τούμπας.

Η καταγραφή του παρατηρητή και της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δεν προκαλεί ανησυχία στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ για τιμωρία αφαίρεσης βαθμών.

Κι αυτό διότι για όσα γεγονότα γίνεται αναφορά, δεν προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Με την ψήφιση του νέου ΚΑΠ τον περασμένο Αύγουστο δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών για επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου ούτε φυσικά για ρίψη αντικειμένων. Πλέον ο μοναδικός λόγος αφαίρεσης βαθμού (-1) είναι η διακοπή ή η μη τέλεση αγώνα.

Συνεπώς, από όσα καταγράφονται, μεταξύ αυτών το άναμμα κροτίδων, μία εκ των οποίων έσκασε στα χέρια άτυχου οπαδού του ΠΑΟΚ που έχασε δύο δάχτυλα του αριστερού του χεριού, αλλά και πυρσών, η μόνη τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας για το ντέρμπι, το θύμα στο 70΄ του αγώνα βρισκόταν στο κάτω διάζωμα της Θύρας και προσπάθησε να απομακρύνει την κροτίδα, η οποία όμως εξερράγη στα χέρια του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων! Ο οπαδός αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται ακόμη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς