23.8 C
Athens

Αυτές είναι οι γυναίκες που στηρίζουν την Ελένη Κόκκαλη

Οι τέσσερις αγαπημένες της φίλες που στάθηκαν στο πλευρό της βοηθώντας την να αντέξει το σοκ της απώλειας του γιου της Σωκράτη

Οι πιο τραγικές φιγούρες στην κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη Jr, όπως είναι λογικό, δεν ήταν άλλες από τα μέλη της οικογένειάς του. Τους τρεις αδερφούς του, Πέτρο, Δημήτρη και Ντίνο, αλλά ιδιαίτερα τον πατέρα του Σωκράτη και τη μητέρα του Ελένη Κόκκαλη.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για το ποιος από τους δύο γονείς πονάει περισσότερο. Ο πόνος είναι ανείπωτος και για τους δύο. Παρόλα αυτά σε ανάλογες περιπτώσεις η σκέψη όλων πηγαίνει στη μητέρα. Τη γυναίκα που είχε στα σπλάχνα της αυτό το παιδί και βιώνει τώρα την πιο τραγική στιγμή που θα μπορούσε να της τύχει. Είναι κόντρα στην βιολογική ροή να κηδεύει ο γονιός το παιδί του. Οταν όμως πρόκειται για τη μάνα και όταν το παιδί φεύγει σε μια τόσο νεαρή ηλικία, ενώ είχε όλο το μέλλον μπροστά του, ο πόνος πολλαπλασιάζεται.

Η Ελένη Κόκκαλη στην κηδεία του γιου της ήταν πραγματικό ράκος. Υποβασταζόταν συνεχώς από τον άλλο της γιο, τον Ντίνο, για να μην καταρρεύσει.

Ωστόσο, όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, εκτός από την οικογένειά της, είχε στο πλάι της τέσσερα πολύ δυνατά «στηρίγματα». Τέσσερις πολύ καλές της φίλες, που στάθηκαν στο πλευρό της, τέσσερις γυναίκες ισχυρές, διάσημες και επιτυχημένες, με τις οποίες τη συνδέει μια φιλία χρόνων.

Και μπορεί και εκείνες να ήταν έτοιμες να καταρρεύσουν από την θλίψη τους, αφενός για τον πόνο της φίλης τους, αφετέρου για την απώλεια ενός παιδιού που το γνώριζαν και το είχαν σαν δικό τους παιδί, όμως βρέθηκαν εκεί στο πλευρό της για να την παρηγορήσουν και να τη βοηθήσουν να σταθεί όρθια.

Η πιο στενή της φίλη δεν είναι άλλη από την δημοσιογράφο Ελλη Στάη. Οι δύο τους έχουν μια φιλία που κρατάει από τα χρόνια του σχολείου ακόμα όταν η Ελένη Κόκκαλη φοιτούσε στο Αρσάκειο στο Ψυχικό.

Από τότε ονειρεύονταν μαζί το μέλλον τους η μια δίπλα στην άλλη. Εχουν περάσει μαζί ατελείωτες ώρες στην Αθήνα, αλλά και στη Μύκονο, στη βίλα της οικογένειας Κόκκαλη. Εχουν δημιουργήσει έναν πανίσχυρο δεσμό φιλίας που θεριεύει με τα χρόνια.

H Ελλη Στάη ήταν πραγματικά απαρηγόρητη στην κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη Jr. H γνωστή δημοσιογράφος γνώριζε τον νεαρό από μικρό παιδί, τον ένιωθε σαν δικό της γιο, αφού είχε ζήσει από κοντά το μεγάλωμά του, την κάθε στιγμή της ζωής του.

Μια άλλη πολύ καλή της φίλη είναι η Αγάπη Πολίτη. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Η δική τους στενή φιλική σχέση είχε επεκταθεί και στους δύο γιους τους. Τον γιο του Γιώργου Βαρδινογιάννη, Παύλο και τον γιο της Ελένης Κόκκαλη, Δημήτρη, από τον γάμο της με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Τα δυο αγόρια ήταν αχώριστα στα εφηβικά τους χρόνια και μοιράζονταν τα πάντα. Ετσι μοιράστηκαν και μια δυσάρεστη περιπέτεια τον Ιούνιο του 2000 όταν τράκαραν με το τζιπ που οδηγούσε ο Παύλος Βαρδινογιάννης. Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης τραυματίστηκε ελαφρά, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Παύλο Βαρδινογιάννη που χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και για πολλές ημέρες η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, χρειάστηκε μάλιστα να φέρει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης γιατρούς από το εξωτερικό.  Οι δύο γυναίκες ξενυχτούσαν μαζί και τότε η Ελένη Κόκκαλη στάθηκε στο πλευρό της φίλης της σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες. Ποιος θα φανταζόταν ότι δεκαοκτώ χρόνια αργότερα θα έπρεπε η Αγάπη να σταθεί στο πλευρό της σε μια ακόμα πιο δύσκολη στιγμή, στην πιο σκληρή που μπορεί να ζήσει μια μάνα.

Αχώριστη φίλη της Ελένης Κόκκαλη είναι και η Αννα Νταλάρα, σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα. Εχουν εδώ και χρόνια κοινή πορεία και κοινά ενδιαφέροντα. Μάλιστα, η Ελένη Κόκκαλη είχε στηρίξει σημαντικά την πολιτευόμενη Αννα Νταλάρα κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι δυο τους περνούν πολύ χρόνο μαζί παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις και κάνοντας καλή παρέα. Συχνά μάλιστα οι δυο τους μαζί με την Αγάπη Πολίτη ξέκλεβαν χρόνο από τις υποχρεώσεις τους για να ταξιδέψουν μαζί στην Μύκονο, όπου ξεκουράζονταν στην έπαυλη της Ελένης Κόκκαλη.

 

Τελευταία αλλά όχι έσχατη η Μαριάννα Λάτση, την οποία επίσης συνδέει μια φιλία χρόνων με την Ελένη Κόκκαλη.

Η εικόνα της στην κηδεία φανέρωνε τη μεγάλη στενοχώρια της. Η ίδια γνώριζε επίσης από μικρό τον Σωκράτη Κόκκαλη Jr και περίμενε σε λίγο καιρό να πάει στο γάμο του, αφού ο βενιαμίν της οικογένειας Κόκκαλη λογάριαζε να επισημοποιήσει τον πεντάχρονο δεσμό του με τη Μαρία Τσούτσια.

Αντί γι’ αυτό χρειάστηκε να πάει στην κηδεία του. Συνοδευόμενη από τον γιο της, Πάρι Κασιδόκωστα ήταν φανερό πως ήταν συγκλονισμένη και μια απέραντη θλίψη είχε καλύψει το πρόσωπό της.

Αυτές οι τέσσερις γυναίκες, φίλες, μητέρες κι οι ίδιες, επομένως με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης για την τραγωδία που χτύπησε την Ελένη Κόκκαλη, αναλαμβάνουν τώρα το βαρύ έργο της στήριξής της. Δεν είναι εύκολο, όσα λόγια παρηγοριάς και αν βρουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να σβήσουν από το πρόσωπο, πολύ δε περισσότερο από την ψυχή της μάνας τον πόνο. Θα μπορέσουν όμως με τον καιρό να τον απαλύνουν, με τον μαγικό τρόπο που μόνο οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μπορούν να το καταφέρουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς