18.6 C
Athens

Περέιρα – Στέγκεμαν: Όρισε τον… άνθρωπό του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Τον δικό του άνθρωπο όρισε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα διαιτητή στο Κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν που ορίστηκε διαιτητής, δεν θα έλθει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής τον είχε φέρει και στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ως υπεύθυνο του VAR. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που λειτούργησε το VAR στην Ελλάδα, με παράπονα να έχει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Κάνιας στην περιοχή, αλλά ο Γερμανός διαιτητής Τσβάιερ είδε τη φάση στο VAR και έδωσε κόρνερ.

Ο Περέιρα φρόντισε να είναι αυτός παρατηρητής του 34χρονου Στέγκεμαν την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Γερμανός δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρει τον Ολυμπιακό στο δρόμο του, καθώς ήταν επιπρόσθετος διαιτητής στη Λισαβόνα, στην ήττα 3-1 των ερυθρόλευκων από την Σπόρτινγκ στις 22 Νοεμβρίου 2017.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ είχε ορίσει και την περασμένη σεζόν Γερμανούς στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που είχε διακοπεί, λόγω επεισοδίων σε βάρος του γηπεδούχου.

Διαιτητής Β’ Κατηγορίας ο Στέγκεμαν

Ο Γερμανός ρέφερι Στέγκεμαν δεν είναι κατηγορίας ελίτ, αλλά δεύτερης κατηγορίας της UEFA (δύο κάτω από την Elite), ενώ μόλις το 2019 έγινε διεθνής. Μάλιστα, έχει σφυρίξει μόλις δύο παιχνίδια για τις διοργανώσεις της UEFA.

O λόγος για τον προκριματικό του Champions League ανάμεσα σε Μάριμπορ και ΑΪΚ Στοκχόλμης που βρήκε νικητές τους Σλοβένους με σκορ 2-1 και εκείνον του EuropaLeague,  ανάμεσα σε Ντιναμό Τιφλίδας και Φέγενορντ που έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1. Ο 34χρονος Γερμανός διαιτητής έχει πτυχίο στη δημόσια διοίκηση και σφυρίζει από το 2014 στην Μπουντεσλίγκα.

Μάλιστα, πρόσφατα σφύριξε το μεγάλο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Λειψία και Μπάγερν Μονάχου που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Συνολικά έχει διευθύνει 73 παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα και ένα των πλέι οφ στα οποία έχει μοιράσει 249 κίτρινες κάρτες, έχει δείξει επτά απευθείας κόκκινες και 5 φορές δεύτερη κίτρινη. Να σημειωθεί, επιπλέον, πως έχει συνολικά καταλογίσει σε αυτά τα παιχνίδια 20 πέναλτι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς